WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Het bevorderen van de bekendheid met klassieke muziek en het vergroten van de sociale cohesie door middel van concerten, zowel overdag als 's avonds, met daarbij een gelegenheid om onderlinge contacten te onderhouden.

De doelgroep is primair de bewoner van de wijk Middelwatering, maar ook bewoners van andere wijken zijn op deze concerten welkom. Voorwaarde bij deze concerten is een laagdrempelig karakter door de gratis toegang in de Dorpskerk en de zeer geringe toegangsprijs in het Isala Theater. Wel wordt de bezoekers verzocht om een vrijwillige bijdrage.

Ten aanzien van het bevorderen van de bekendheid met klassieke muziek wordt met schoolconcerten in klassenverband ook een speciale doelgroep bereikt, namelijk de leerlingen van het basisonderwijs. Bij elk schoolconcert zijn daarbij  een aantal kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking welkom.

Gezien de grote bezoekersaantallen en alle waardering die mondeling maar ook via de evaluatieformulieren wordt geuit (waardering zonder uitzondering "goed" tot "zeer goed"!), blijken de concerten in een belangrijke behoefte te voorzien. Het is deze hartelijke waardering die de vrijwilligers van de Werkgroep de steun en energie geeft om verder te gaan.

Op 27 januari wa2019 01 27 zondagmiddagconcert 1s een praktisch uitverkocht Isala Theater getuige van een geweldig zondagmiddag concert. Het SUARA KWINTET speelde delen van minder bekende kwintetten, maar ook prachtige pareltjes van Zarebski, Röntgen en Dohnányi en het alom bekende en geliefde “Adagio voor strijkkwartet” van Samuel Barber.

In de pauze zorgde de werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering die dit concert traditioneel organiseert, voor gebak bij de koffie en thee.

 

TIM DE VRIES (viool), MISCHA VAN TIJN (piano) & VIKTOR KONING (gitaar) verzorgden als laureaten van het Prinses Christina Concours het midwinterconcert in de Dorpskerk. In een goed gevulde kerk bekoorden zij op 28 december het publiek. Vooraf speelde dorpskerkorganist Cees van derSlik op het orgel. Op de foto Mischa van Tijn, viool en Tim de Vries aan de vleugel.2018 12 28 WOP MIDW 2 4 1