WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Het bevorderen van de bekendheid met klassieke muziek en het vergroten van de sociale cohesie door middel van concerten, zowel overdag als 's avonds, met daarbij een gelegenheid om onderlinge contacten te onderhouden.

De doelgroep is primair de bewoner van de wijk Middelwatering, maar ook bewoners van andere wijken zijn op deze concerten welkom. Voorwaarde bij deze concerten is een laagdrempelig karakter door de gratis toegang in de Dorpskerk en de zeer geringe toegangsprijs in het Isala Theater. Wel wordt de bezoekers verzocht om een vrijwillige bijdrage.

Ten aanzien van het bevorderen van de bekendheid met klassieke muziek wordt met schoolconcerten in klassenverband ook een speciale doelgroep bereikt, namelijk de leerlingen van het basisonderwijs. Bij elk schoolconcert zijn daarbij  een aantal kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking welkom.

Gezien de grote bezoekersaantallen en alle waardering die mondeling maar ook via de evaluatieformulieren wordt geuit (waardering zonder uitzondering "goed" tot "zeer goed"!), blijken de concerten in een belangrijke behoefte te voorzien. Het is deze hartelijke waardering die de vrijwilligers van de Werkgroep de steun en energie geeft om verder te gaan.

VAN DE WERKGROEP MUZIEK

EEN TERUGBLIK EN EEN – VOORZICHTIGE – BLIK VOORUIT.

Corona en wat er wel en niet doorging

Vanaf februari 2020 heeft corona de concerten met de jonge talenten van het Prinses Christina Concours danig gedwarsboomd. Vanaf maart ’20 tot mei ’21 moesten alle zestien (16!) concerten geannuleerd worden. Na de zomer leek het even beter te gaan: op 14 oktober gingen de deuren van het Isala Theater weer open voor een schoolconcert en lunchconcert en stroomde het enthousiaste publiek weer toe. Men was de concerten nog niet vergeten! Maar de vreugde duurde kort: i.v.m. de besmettingen juist onder kinderen geen schoolconcert op 18 november, alleen het lunchconcert kon doorgaan. Dat was wel een succes: Sasha Witteveen op haar grote vriend, de contrabas en Jorian van Nee op de vleugel wisten het publiek te verrassen met nu eens geen Bach, Mozart of Beethoven, maar met werken van componisten met voor de meesten van ons onbekende namen: Muravyev, Tabakov, Desenclos en ....Van Nee, de jonge pianist zelf dus! Na de toegift volgde een staande ovatie, maar voor sommige bezoekers was het bij enkele onderdelen toch vast even wennen, die wat modernere klank. foto erbij??

Helaas ook geen Midwinterconcert

Erna volgde al snel voor theaters en concertzalen een volledige lockdown en dus geen Midwinterconcert in de Dorpskerk op 29 december, jaarlijks hét grote en sfeervolle muzikale feest...

Toch willen we de moed niet opgeven! We popelen om weer aan de slag te gaan zodra het kan.

 

Zondagmiddag 30 januari in het Isala Theater
is het volgende WOP-concert gepland met een bijzonder trio: Fama Koning (cello), Merle van Lijke (harp) en Jorian van Nee (piano). We kunnen niet anders dan vurig hopen dat dit wél doorgang kan vinden. Foto’s erbij??
Na 30 januari is onze hoop gevestigd op 4 maart, 14 april en 12 mei a.s.!