WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

  
  
by acls us

Het bevorderen van de bekendheid met klassieke muziek en het vergroten van de sociale cohesie door middel van concerten, zowel overdag als 's avonds, met daarbij een gelegenheid om onderlinge contacten te onderhouden.

De doelgroep is primair de bewoner van de wijk Middelwatering, maar ook bewoners van andere wijken zijn op deze concerten welkom. Voorwaarde bij deze concerten is een laagdrempelig karakter door de gratis toegang in de Dorpskerk en de zeer geringe toegangsprijs in het Isala Theater. Wel wordt de bezoekers verzocht om een vrijwillige bijdrage.

Ten aanzien van het bevorderen van de bekendheid met klassieke muziek wordt met schoolconcerten in klassenverband ook een speciale doelgroep bereikt, namelijk de leerlingen van het basisonderwijs. Bij elk schoolconcert zijn daarbij  een aantal kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking welkom.

Gezien de grote bezoekersaantallen en alle waardering die mondeling maar ook via de evaluatieformulieren wordt geuit (waardering zonder uitzondering "goed" tot "zeer goed"!), blijken de concerten in een belangrijke behoefte te voorzien. Het is deze hartelijke waadering die de vrijwilligers van de Werkgroep de steun en energie geeft om verder te gaan.

Onderstaand een aantal foto's van het optreden op 22 november jl. tijdens het zeer goed bezochte lunchconcert in het Isala theater.
Laureaten van het Prinses Christina Concours Oxana Thijssen (harp) en Stephan Harsono (piano) traden op. 

(Klik op de afbeelding voor een grotere weegave van de foto's)

Op donderdag 8 oktober jl. zijn er weer twee muzikale feestjes gevierd!

Eerst het schoolconcert met de Octopus en daarna het Lunchconcert, allebei top! De jonge musici (Trio Rosso met Elise Carlebur (viool), Chieko Donker Duyvis (cello) en Xenia Evers (piano) waren werkelijk geweldig.
De kinderen luisterden muisstil en na afloop sprak Marja Smit de juf met haar klas (grotendeels vluchtelingen uit Syrië en een paar uit Iritrea, pas sinds kort op school) en ze vonden het prachtig!

Bij het lunchconcert met ook een bomvolle zaal (zie foto links), werd zolang geapplaudisseerd dat de jonge dames nog een keer uit de kleedkamer terug moesten komen! 

Onderstaand een aantal foto's van het lunchconcert in het Isalatheater met optreden van:

Mirna Ackers (dwarsfluit) en Vital Stahievitch (piano).

Het publiek was als van ouds zeer enthousiast.