WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

  
  
by acls us

Het bevorderen van de bekendheid met klassieke muziek en het vergroten van de sociale cohesie door middel van concerten, zowel overdag als 's avonds, met daarbij een gelegenheid om onderlinge contacten te onderhouden.

De doelgroep is primair de bewoner van de wijk Middelwatering, maar ook bewoners van andere wijken zijn op deze concerten welkom. Voorwaarde bij deze concerten is een laagdrempelig karakter door de gratis toegang in de Dorpskerk en de zeer geringe toegangsprijs in het Isala Theater. Wel wordt de bezoekers verzocht om een vrijwillige bijdrage.

Ten aanzien van het bevorderen van de bekendheid met klassieke muziek wordt met schoolconcerten in klassenverband ook een speciale doelgroep bereikt, namelijk de leerlingen van het basisonderwijs. Bij elk schoolconcert zijn daarbij  een aantal kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking welkom.

Gezien de grote bezoekersaantallen en alle waardering die mondeling maar ook via de evaluatieformulieren wordt geuit (waardering zonder uitzondering "goed" tot "zeer goed"!), blijken de concerten in een belangrijke behoefte te voorzien. Het is deze hartelijke waadering die de vrijwilligers van de Werkgroep de steun en energie geeft om verder te gaan.

Onderstaand een aantal foto's van het optreden op 22 november jl. tijdens het zeer goed bezochte lunchconcert in het Isala theater.
Laureaten van het Prinses Christina Concours Oxana Thijssen (harp) en Stephan Harsono (piano) traden op. 

(Klik op de afbeelding voor een grotere weegave van de foto's)

Op vrijdagavond 29 december  bezochten vele bezoekers het midwinterconcert in de sfeervolle Dorpskerk aan de Kerklaan. Jonge zeer succesvolle laureaten van het Prinses Christina Concours traden er traditioneel op. Organisator Marja Smit had deze keer o.m. de zusjes Maria Eugenia Pedano (14 jaar!!), Anuschka Pedano in de aanbieding. Maria speelt hobo en samen met haar zusje die altviool speelt, stalen ze de show. Bijzonder spectaculair was dat Maria ook met hetzelfde gemak chansons van Edit Piaf zong. En wat een stem heeft zij. Een multitalent dus.

Maar ook Floris Verweij op de vleugel liet o.m. in zijn begeleiding zien niet voor niets een winnaar van het Concours geweest te zijn. Wat een avond hebben de vele belangstellenden in de sfeervolle, met kaarsen verlichte kerk gehad dankzij deze bijzonder gelatenteerde jonge musici.

Vooraf speelde Hans van Haeften, oud-leerling van de Capelse muziekgetrouw op het fraaie orgel. Intussen volledig professional, verraste hij zijn gehoor met virtuoos orgelspel.

 

2017 12 29 WOP Midwinterconcert A.Kers 112

2017 12 29 WOP Midwinterconcert A.Kers 136

2017 12 29 WOP Midwinterconcert A.Kers 142

2017 12 29 WOP Midwinterconcert A.Kers 163

18 november 2018 Isala:

 

Onderstaand een aantal foto's van het lunchconcert in het Isalatheater met optreden van:

Mirna Ackers (dwarsfluit) en Vital Stahievitch (piano).

Het publiek was als van ouds zeer enthousiast.