WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Middelwatering is een woonwijk in de Capelle aan den IJssel. De wijk heeft 15.500 inwoners (2005) en vormt het centrum van Capelle. In Middelwatering vindt men onder andere Winkelcentrum De Koperwiek en het gemeentehuis.

Middelwatering-westgemeentehuis

Middelwatering-west heeft ongeveer 3600 inwoners, en is opgedeeld in 5 buurten;

  • De Plaatsenbuurt met gestapelde huur- en koopwoningen.
  • De Dichtersbuurt bestaat uit eengezinswoningen (huur en koop).
  • De Rozenburcht bestaat uit een verzorgingstehuis en seniorenwoningen, eensgezinswoningen (nieuwbouw), eensgezinswoningen uit 1963 en gewone appartementen.
  • De Rondelenbuurt die volledig uit gestapelde huurwoningen bestaat.
  • De Ketensedijk en IJsselzoom met enkele vrijstaande woningen en koopappartementen.

De wijk ligt tussen de Hollandse IJssel, de Abraham van Rijckevorselweg, de Algeraweg en de Slotlaan. Bij de Slotlaan bevindt zich een metrostation. De stedenbouwkundige structuur van Middelwatering-West stamt uit de jaren 60 en 70, en heeft een rechthoekige structuur.

Er is in deze wijk een school gevestigd; het Comeniuscollege op de Boutenssingel. Aan deze straat ligt ook golfslagbad De Blinkert, waar ook een David Lloyd fitnesscentrum gevestigd is.

Aan het Valeriusrondeel vindt men de Westerkerk, jaarlijks het startpunt van de stille tocht voor de Dodenherdenking op 4 mei. De tocht voert naar de begraafplaats in Capelle-West.

Middelwatering-oost

images 1Deze wijk beslaat het gebied tussen de Couwenhoekseweg en de Slotlaan.

Dit gedeelte van Middelwatering omvat het centrum van Capelle aan den IJssel. In deze wijk ligt winkelcentrum "De Koperwiek". Met bijna 100 winkels is dit het grootste winkelcentrum in de gemeente. De Koperwiek biedt voor zowel de Capellenaren als de bewoners van omliggende gemeenten veel winkelplezier.

Hierbij is ook het gemeentehuis gevestigd. Bij het recent verbouwde winkelcentrum " De Koperwiek " ligt ook het metrostation Capelle centrum