WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel mag zich een jaar lang groenste stad van Nederland noemen. Capelle sleepte deze prestigieuze titel van de stichting Entente Florale gistermiddag in de wacht tijdens de Nationale Groendag in Bergen op Zoom.

Ootmarsum (gemeente Dinkelland) ging aan de haal met de titel van groenste dorp. Naast goud in de categorie Steden won Capelle ook twee extra certificaten van verdienste. Eén in de categorie ‘groen en economie’ en één in de categorie ‘groen en gezondheid’.
Groenwethouder Jean-Paul Meuldijk nam in Bergen op Zoom de prijzen in ontvangst. “Dit is geweldig voor Capelle”, reageerde hij enthousiast na afloop. “We noemen onszelf Parkstad naast Economische Motor. De titel van groenste stad bewijst dat we ons terecht zo profileren. En het is een belangrijke erkenning voor de manier waarop we in Capelle met het groen omgaan.”

Groencompetitie

Capelle werd begin 2015 genomineerd door Entente Florale. Deze stichting organiseert jaarlijks een groencompetitie tussen steden en dorpen. De stichting vraagt hiermee aandacht voor het belang van groen bij overheden, ondernemers en inwoners.

In juni bezocht een professionele jury een dag lang de IJsselstad en onderzocht zaken als de visuele en ruimtelijke kwaliteit van het groen, cultuurhistorisch erfgoed, cultuurgroen en buiteninrichting, natuur en landschap, recreatie, duurzaamheid, participatie en communicatie.

Juryrapport

Op al deze zaken samen scoorde Capelle het gemiddelde rapportcijfer van een 8,3. In het juryrapport worden allerlei zaken genoemd, onder meer de goede samenwerking tussen de gemeente en haar omgeving: “Capelle aan den IJssel betrekt in al haar plannen haar inwoners, verenigingen en bedrijven.” En: “Het Parkmanagement bij het Rivium, het zelfbeheer van inwoners en de stadslandbouwprojecten zijn voorbeelden, waarbij de voordelen van participatie duidelijk zichtbaar zijn door een hoger inrichtings- en onderhoudsniveau.”

Capelle mag nu gaan deelnemen aan de competitie voor groenste stad van Europa. Deze titel werd vorige week gewonnen door Bergen op Zoom. De Brabantse stad won vorig jaar de titel groenste stad van Nederland.

Bezoekers

Vandaag58
Gisteren77
Deze week361
Deze maand1753
Totaal223885

26 februari 2021

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

Information

×