WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Op 11 februari zou er een WOP-vergadering zijn, maar deze gaat niet door i.v.m. de coronamaatregelen.

Hieronder treft u daarom een speciale editie van de WOP-krant aan. Wilt u reageren? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Attentie: In de nieuwsbrief hieronder staat een onjuiste websitenaam waarop de bouwactiviteiten in Capelle te vinden zouden zijn.Alle bouw- en sloopinitiatieven zijn niet te vinden op Capellegebouwtaandestad.nl maar op capellebouwtaandestad.nl.

2021 02 03 Wopkrant

kinderlab logoKlik op de groene balk voor de nieuwsbrief van het Kinderlab Middelwatering

kinderlab nieuwsbrieflink2

Nieuwsgierig naar het nieuws van de Rondelen. Lees hier de nieuwsbrief.

Onderwerpen zijn o.a.:

  • een nieuwe wijkagent: Niels de Jong
  • een nieuwe buurtcoach Middelwatering: Miranda de Bus volgt Arno de Bie op en vertelt over het wekelijkse inloopspreekuur
  • Herontwikkeling gebied DE BLINKERT
  • Schaymae van der Lende, wijkhandhaver over: Samen houden we de buurt schoon, heel en veilig
  • Informatie over het onderzoek naar de bereikbaarheid van de ALGERA-CORRIDOR

Bijeenkomst: Woensdag 13 januari 2021
Tijd: 19:30 tot 20:30 uur (met uitloop tot 21:00 uur)

Aan de bewoners van 's Graveland is de volgende uitnodiging gestuurd:

Graag nodigen wij u uit voor een digitale bijeenkomst over de Fietscorridor Algerabrug–Capelsebrug; een onderdeel van de fietsverbinding Krimpenerwaard–Rotterdam. Tijdens deze online informatieavond legt de gemeente uit wat deze Fietscorridor voor u betekent en wanneer de
werkzaamheden gepland staan.

Omdat die fietscorridor ook van belang is voor de bewoners van de wiijk Middelwatering maken we ook hier melding van deze voorlichtingsavond.

Download hier de hele uitnodiging.

 2020 12 21 Nieuwsbriefkopdecember2020

Klik op het plaatje hier boven en lees de nieuwsbrief van december 2020 van het WOP-Middelwatering.

FIJNE FEESTDAGEN EN EEN VOORSPOEDIG 2020 GEWENST.

 

Er is 1 reactie:

2020 12 22 slotpark small 300x198Goedemiddag,

Ik mis in uw nieuwsbrief de werkzaamheden van de buurtwerkgroep Slotpark. Die voert elke maand een dagdeel onderhoud uit in het Park. Onderhoud waar de gemeente niet aan toekomt. De buurtwerkgroep heeft geen bijdrage van Maak Capelle. Toch bestond ze afgelopen zomer al 20 jaar. Als er buurtbewoners zijn die mee willen helpen horen we dat graag.

Vr.gr. Wim van den Bremen coördinator

 

Foto en meer informatie over het park: https://hvc-capelle.nl/sloteiland/

 

Op donderdag 3 december 2020 organiseert het WOP Middelwatering in plaats van de algemene WOP bijeenkomst een digitaal vragen uurtje.

De aanvang van dit vragenuurtje is 20.00 uur.

Vooraf aanmelden is verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór 01 december

Geeft u bij uw aanmelding aan waarover u vraag gaat en aan wie u deze vraag wilt stellen. Zo kunnen wij zorgdragen dat de juiste personen aanwezig zijn om uw vraag te kunnen beantwoorden.  Als u een vraag heeft specifiek voor de wijkwethouder geef dit dan ook aan.

U ontvangt uiterlijk 3 december in de ochtend een link waarmee u toegang heeft tot de digitale overlegruimte.

Wij zijn ook bezig een nieuwsbrief te maken en deze zal naar verwachting half december digitaal naar u worden verstuurd en ook op onze website terug te vinden zijn.

Met vriendelijke groet, 

Het bestuur van WOP Middelwatering

Algemene Wop Vergadering Middelwatering donderdag 1 oktober geannuleerd

Het WOP Middelwatering ziet zich gezien de huidige ontwikkelingen en nieuwe maatregelen rondom het Corona virus genoodzaakt de bijeenkomst van as donderdag 1 oktober niet door te laten gaan.  Dit is uiteraard erg jammer.  De agenda van de bijeenkomst leent zich niet om te kiezen voor een digitale vorm van vergaderen en daar kiest het WOP bestuur dan ook niet voor.  Wel wil het WOP  u als wijkbewoner de mogelijkheid geven om eventuele vragen die u heeft alsnog te stellen. Dit kan per mail door op dit bericht te reageren.  Er zal dan naar aanleiding van de aard van uw vraag op passende wijze per mail of telefonisch contact met u worden opgenomen.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur WOP Middelwatering

 Donderdag 1 oktober:Huis van de Wijk MIddelwatering: Algemene WOP-Vergadering (bewonersbijeenkomst)

Aanvang 20.00 uur.

Naast de bekende punten zal de heer David Keers vertellen over de "Week tegen de Eenzaamheid".

Iedereen is hartelijk welkom. De uitnodiging komt ongeveer 2 weken vóór 1 oktober dan kan men zich ook aanmelden.

BERICHT VAN DE GEMEENTE CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Uitnodiging

Ontvangt u ook regelmatig een valse aanmaning per sms of WhatsApp van uw bank,

de belastingdienst of het justitieel incassobureau? Of heeft u weleens via WhatsApp

een bericht ontvangen van iemand die zich voordoet als een familielid in geldnood?

Waarschijnlijk denkt u: “Daar trap ik niet in, opgelicht worden via mijn smartphone”.

Toch gebeurt het helaas steeds vaker.

 

Doe mee aan het gratis Webinar “App je even voor mij” die de gemeente Rotterdam organiseert en leer hoe u zich kunt

beschermen tegen digitale criminaliteit.                                   

                                                      

Schrijf u nu in voor het Webinar via https://pvo.webinargeek.com/app-je-even-voor-mij

 

U ontvangt een bevestiging van uw registratie per e-mail.

Met vriendelijke groet,

Ingeborg Prins

Assistent Gebiedsregisseur

ma-di-wo-vr

gemeente Capelle aan den IJssel

Rivierweg 111, 2903 AR  CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Postbus 70, 2900 AB  CAPELLE AAN DEN IJSSEL

T. (010) 284 8048

E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

I. www.capelleaandenijssel.nl

HET LENTECONCERT GAAT NIET DOOR IN VERBAND MET DE CORONA-MAATREGELEN

Op 20 maart, aanvang 20.00 uur, vindt het traditionele lenteconcert van de Werkgroep Muziek plaats. Wederom treden er jonge talenten, winnaars van het Prinses Christina Concours op. Deze keer zijn dat:

Enzo Kok, viool; Jorian van Nee, piano; Chris Muller, jazz piano; Michael van Dijk, gitaar (foto)

2020 03 20 WOP Dijk Michael vanKL

 

 

Opgavegericht werken in Middelwatering

Als partner van de gemeente zijn wij als WOP samen met de andere partners  Politie, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) , Stichting Welzijn Capelle (SWC) , Havensteder, Economisch Netwerk Capelle (ENC), Sportief Capelle en de Gemeente eind 2018 het PACT van Capelle aan gegaan.

(foto pact )

Met dit PACT hebben wij de commitment met elkaar uitgesproken om op wijk- en buurtniveau met elkaar aan de slag te gaan.  Als WOP nemen wij deel aan het Breed Overleg van onze wijk waar ook de partners van het PACT aan deelnemen alsmede allerlei andere organisaties, en instanties die actief zijn in onze wijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de scholen, politie, woningcorporatie, de kerk, de verschillende buurtcentra, de bibliotheek en verschillende zorginstellingen. Tijdens deze overleggen bespreken wij met elkaar wat er speelt in de wijk, zowel positieve zaken als ook de dingen die minder goed gaan.  Met elkaar bepalen we waar het accent op moet liggen, waar we gezamenlijk de schouders onder willen zetten. Samen bepalen we de koers. Dit zijn de zogenoemde opgaven. Voor elke opgave is een opgaveteam samengesteld van partners die met elkaar met deze opgave aan de slag gaan. Deze teams zijn niet statisch en kunnen tussendoor aangevuld worden met andere partners maar ook bewoners zijn meer dan welkom om in een opgaveteam plaats te nemen.

2020 2 03 WIJKGERICHTkl

Voor Middelwatering neemt het WOP deel in het opgaveteam van de opgave ‘Creëren van een laagdrempelige ontmoeting’ :  vanuit de bewoners alsmede het netwerk kwam de vraag om ook een huis van de wijk in Middelwatering te creëren en dan op locatie Reigerlaan omdat deze buurt van de wijk geen ontmoetingsplek heeft. 

Het opgaveteam bestaat uit: SWC, het WOP-Middelwatering, Havensteder, CJG, de Bibliotheek en enkele bewoners.

Afgelopen maanden is er hard gewerkt om het Huis van de Wijk & Kinderlab Middelwatering te realiseren. De bewoners hebben meegeholpen met het opknappen en inrichten van de huiskamer en denken ook mee aan de programmering. De locatie gaat woensdag 5 februari officieel open en zal dan in elk geval 5 dagen in de week open zijn. Het is de bedoeling dat er een gevarieerd aanbod van ontmoetingsactiviteiten, trainingen, workshops en bijeenkomsten komt. Het Kinderlab krijgt een leerzaam en leuk programma.

Naast de locatie Reigerlaan is het de bedoeling om van Buurtcentrum de Fluiter en ontmoetingsruimte Reviusrondeel en Wijkpunt Torenhof Huiskamers van de wijk te maken. Ontmoeting, laagdrempelige dienstverlening en onderlinge samenwerking staan centraal in dit huiskamerproject

Gezocht vrijwilligers voor

en

een aankondiging van een buurtactie energiebesparing

2020 01 29 energiebesparing

Beste bewoner(s) van de wijk Middelwatering,

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers om een buurtactie Energiebesparing, die we in februari 2020 houden in uw buurt, tot een succes te maken. Met deze buurtactie helpen we bewoners om de energierekening omlaag te krijgen en tegelijk het wooncomfort te verbeteren.

Wat doet u als vrijwilliger?
Als vrijwilliger helpt u mee om uw buren enthousiast te maken voor het verduurzamen van hun woning. Bijvoorbeeld door mee te helpen met de organisatie van een informatieavond of uw buren te begeleiden bij het uitzoeken van duurzame maatregelen. Van tevoren vertellen wij u alles wat u moet weten. U bepaalt zelf hoeveel tijd u eraan wilt besteden.

Buurtactie Energiebesparing
In januari versturen wij bewoners van een aantal buurten in Middelwatering een uitnodiging voor de informatieavond in februari 2020. Tijdens deze bijeenkomst geven wij informatie over de collectieve inkoopactie voor o.a. spouw-, vloer- en dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen en warmtepompen.

Aanmelden
Helpt u ons mee met de buurtactie in Middelwatering? Of heeft u nog vragen? Stuurt u dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie over verduurzamen, kunt u terecht op www.duurzaamcapelle.nl en www.energiecollectiefcapelle.nl.

2020 01 29 energiebesp logo

Bezoekers

Vandaag56
Gisteren77
Deze week359
Deze maand1751
Totaal223883

26 februari 2021

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

Information

×