WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Opgavegericht werken in Middelwatering

Als partner van de gemeente zijn wij als WOP samen met de andere partners  Politie, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) , Stichting Welzijn Capelle (SWC) , Havensteder, Economisch Netwerk Capelle (ENC), Sportief Capelle en de Gemeente eind 2018 het PACT van Capelle aan gegaan.

(foto pact )

Met dit PACT hebben wij de commitment met elkaar uitgesproken om op wijk- en buurtniveau met elkaar aan de slag te gaan.  Als WOP nemen wij deel aan het Breed Overleg van onze wijk waar ook de partners van het PACT aan deelnemen alsmede allerlei andere organisaties, en instanties die actief zijn in onze wijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de scholen, politie, woningcorporatie, de kerk, de verschillende buurtcentra, de bibliotheek en verschillende zorginstellingen. Tijdens deze overleggen bespreken wij met elkaar wat er speelt in de wijk, zowel positieve zaken als ook de dingen die minder goed gaan.  Met elkaar bepalen we waar het accent op moet liggen, waar we gezamenlijk de schouders onder willen zetten. Samen bepalen we de koers. Dit zijn de zogenoemde opgaven. Voor elke opgave is een opgaveteam samengesteld van partners die met elkaar met deze opgave aan de slag gaan. Deze teams zijn niet statisch en kunnen tussendoor aangevuld worden met andere partners maar ook bewoners zijn meer dan welkom om in een opgaveteam plaats te nemen.

2020 2 03 WIJKGERICHTkl

Voor Middelwatering neemt het WOP deel in het opgaveteam van de opgave ‘Creëren van een laagdrempelige ontmoeting’ :  vanuit de bewoners alsmede het netwerk kwam de vraag om ook een huis van de wijk in Middelwatering te creëren en dan op locatie Reigerlaan omdat deze buurt van de wijk geen ontmoetingsplek heeft. 

Het opgaveteam bestaat uit: SWC, het WOP-Middelwatering, Havensteder, CJG, de Bibliotheek en enkele bewoners.

Afgelopen maanden is er hard gewerkt om het Huis van de Wijk & Kinderlab Middelwatering te realiseren. De bewoners hebben meegeholpen met het opknappen en inrichten van de huiskamer en denken ook mee aan de programmering. De locatie gaat woensdag 5 februari officieel open en zal dan in elk geval 5 dagen in de week open zijn. Het is de bedoeling dat er een gevarieerd aanbod van ontmoetingsactiviteiten, trainingen, workshops en bijeenkomsten komt. Het Kinderlab krijgt een leerzaam en leuk programma.

Naast de locatie Reigerlaan is het de bedoeling om van Buurtcentrum de Fluiter en ontmoetingsruimte Reviusrondeel en Wijkpunt Torenhof Huiskamers van de wijk te maken. Ontmoeting, laagdrempelige dienstverlening en onderlinge samenwerking staan centraal in dit huiskamerproject

Bezoekers

Vandaag70
Gisteren52
Deze week70
Deze maand923
Totaal242416

17 januari 2022

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

Information

×