WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Lees hier de informatie van de Werkgroep Muziek over o.a. het concert in het Isala Theater op 30 januari 2022.

Wij wensen ieder een mooie jaarwisseling en een heel goed begin van 2022.

We hopen dat 2022 ietsje normaler wordt dan het afgelopen jaar. Met meer activiteiten, met meer elkaar zien op de WOP-vergaderingen bijvoorbeeld of bij andere wijkactiviteiten. Dat is echt wel nodig, voor ons allemaal!

Blijf gezond en geniet van een "mooi oud en nieuw".

Het bestuur.

HIERONDER WORDT AANDACHT AAN TWEE BRIEVEN VAN DE GEMEENTE CAPELLE AAN DEN IJSSEL BESTEED:

Brief 1: Bericht van de gemeente aan de bewoners van de Meeuwensingel

Brief 2: Concept Transitievisie Warmte ter inzage en uitnodiging digitale informatiebijeenkomst donderdag 13 januari 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brief 1: Bericht van de gemeente aan de bewoners van de Meeuwensingel

Gebiedsontwikkeling Meeuwensingel
De locatie Meeuwensingel verandert in de toekomst in een parkachtig groengebied. Daarin worden verschillende soorten woningen gecombineerd met een scholencomplex en voorzieningen voor de buurt. De toekomstige ontwikkeling zal passen binnen de door de gemeenteraad vastgestelde kaders: het gebiedspaspoort en het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan. Binnen deze kaders worden de plannen de komende tijd uitgewerkt.

Uitnodiging voor informatiebijeenkomst eind januari 2022
U bent van harte welkom op de informatiebijeenkomst eind januari 2022. Tijdens deze bijeenkomst kunt u al uw vragen over ‘wonen’, ‘scholen’ en ‘buitenruimte’ stellen, lichten wij de plannen graag verder toe en gaan wij graag met u in gesprek over de hierboven genoemde onderdelen binnen het plan. Medio januari krijgt u meer informatie over de vorm en datum van deze bijeenkomst.

Hoe kunt u uw reactie geven?
Van donderdag 15 december 2021 tot en met woensdag 19 januari 2022 kunt u de conceptvisie
inzien en uw reactie hier op geven. Dit kan op twee manieren:
1. E-mail: Door een e-mail met uw reactie en uw contactgegevens te sturen naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
2. Per post: door een brief met uw reactie en uw contactgegevens te sturen naar: Gemeente Capelle aan den IJssel, “Concept Transitievisie Warmte”, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Download hier de volledige brief

 

Brief 2: Concept Transitievisie Warmte ter inzage en uitnodiging digitale informatiebijeenkomst donderdag 13 januari 2022

Om klimaatverandering tegen te gaan, wil Nederland de uitstoot van CO2 fors verlagen. In het landelijke Klimaatakkoord is afgesproken hoe Nederland dit gaat doen. Onder andere door te zorgen dat alle gebouwen in Nederland uiterlijk in 2050 aardgasvrij zijn. Want bij het verbruik van aardgas komt CO2 vrij. De overstap van het gebruik van aardgas naar duurzame energie voor verwarmen, warm water en om te koken heet de warmtetransitie. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat alle gemeenten een Transitievisie Warmte opstellen.
Download hier de volledige brief

Capelle aan den IJssel, 14 november 2021.

Beste bewoners van Middelwatering,

In verband met de nieuwe Coronamaatregelen zijn wij helaas genoodzaakt de Algemene WOP-vergadering van 18 november 2021 te annuleren.

Er was een vergadering met interessante onderwerpen gepland. Deze worden meegenomen naar de Algemene vergadering die in maart  2022 hopelijk  wel doorgang kan vinden. De presentjes die aan het einde van het jaar aan de bezoekers uitgereikt worden, kunnen dan ook in maart gegeven worden.

Wij wensen u nu alvast fijne feestdagen en een gezond 2022 toe

Het Bestuur van het WOP-Middelwatering.

 

Mededeling van de voorzitter.

Lieve medebewoners van de wijk Middelwatering,

Ruim 3 jaar ben ik voorzitter geweest van het WOP-Middelwatering. Met veel passie en plezier heb ik deze taak vervuld. Ik heb leuke en enthousiaste mensen leren kennen en de bewoners van onze wijk hebben steeds een goede inbreng tijdens vergaderingen gehad.

Het is voor mij nu tijd het stokje over te dragen aan Aruna Sunderaj. Werk en kinderen maken het momenteel niet meer haalbaar om mij volledig voor het WOP in te zetten, maar ik zal te allen tijde bereikbaar blijven voor hulp.

Ik heb genoten van alles wat de afgelopen jaren voorbij is gekomen en ondanks deze vervelende pandemie periode wens ik u allen alle goeds en gezondheid toe. Tevens hoop ik jullie in het voorjaar weer te mogen zien tijdens een vergadering.

Liefs,

Diana Thomissen.

 

Donderdag 14 oktober was er voor het eerst sinds lange tijd een schoolconcert en een lunchconcert met jonge talenten van het Prinses Christina Concours.

Elisa Maayeshi zong met begeleiding van pianiste Katie Yao Morgan. De beide jonge musici (nog geen 20 jaar!) traden op alsof zij al jaren actief zijn. Zo'n 70 bezoekers genoten ervan tijdens het lunchconcert. Schoolkinderen werden een uur eerder verrast door het mooie spel en de enthousiaste presentatie. Me dank aan het WOP-Middelwatering.

. 2021 10 14 lunchconcert

Bijeenkomst ‘Capelle Aardgasvrij’ op 5 oktober om 19.30 uur in het gemeentehuis

In 2050 moeten we in heel Nederland en dus ook in Capelle overstappen van het gebruik van aardgas naar duurzame warmte voor verwarmen, koken en warm tapwater. Dat klinkt ver. Maar de overstap doen we slim en stap voor stap. Tijdens deze bijeenkomst presenteert de gemeente het concept plan hoe de overstap er in Capelle uit kan zien. Daarnaast gaat de gemeente met Capellenaren in gesprek over hun ideeën en zorgen. Voor de bijeenkomst geldt een maximum aantal van 80 deelnemers.

Programma

De bijeenkomst start om 19.30 uur en zal ongeveer 1,5 uur duren.

U kunt vanaf 19.00 uur het gemeentehuis in. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

19:00 – 19:30 : Inloop

19:30 – 19:45 : Welkomstwoord

19:45 – 20:10 : Presentatie ‘Capelle Aardgasvrij’

20:10 – 20:45 : Werksessies. Tijdens de werksessie gaat u met bewoners uit de wijk in gesprek over uw zorgen en vragen omtrent de concept plannen voor aardgasvrij wonen. Alle vragen en zorgen worden gebundeld en de meest voorkomende opmerkingen worden plenair besproken.

20:45 – 21:00 : Plenaire afsluiting van de werksessies

21:00 : Tijd voor vragen en een mini markt met een hapje en een drankje

21:30 : Sluiting

Aanmelden

Deelname aan deze avond is gratis. U kunt zich aanmelden op de website van Duurzaam Capelle.

In plaats van de algemene WOP-bijeenkomst:

Uitnodiging voor een vragenuurtje WOP Middelwatering 3 juni 2021, aanvang 20.00 uur.

Met ook een presentatie over de ontwikkeling van het centrumgebied.

 

U ontvangt uiterlijk 3 juni in de ochtend een link waarmee u toegang heeft tot de digitale overlegruimte.

 

Wij hopen u digitaal te mogen verwelkomen op 3 juni!

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur WOP - Middelwatering

Goede ouderenzorg, nu én in de toekomst. Daar streven we naar in Capelle aan den IJssel. We vinden het belangrijk om te weten hoe Capellenaren denken over de toekomst van de zorg voor ouderen in onze regio. Wat is belangrijk in de zorg voor ouderen? Wat zijn de verwachtingen voor de zorgbehoeften in de toekomst? De gemeente nodigt Capellenaren vanaf 20 jaar uit om hierover in gesprek te gaan op dinsdag 6 april van 19.30 – 21.00 uur.

2021 04 06 WOP ouderenzorgDe gesprekken zijn een initiatief van zes Verpleging-, Verzorging- en Thuiszorgorganisaties in de regio Capelle en Krimpen aan den IJssel. Zij hebben zich verenigd in een regionaalplatform en werken zo samen om het verschil te maken voor de toekomst van de ouderenzorg. Dat kunnen ze niet zonder de input van Capellenaren! De digitale gesprekken zijn in groepen van ongeveer 8 personen en duren maximaal 1,5 uur. Er is een gespreksleider die alles in goede banen leidt.

Leer hier de online-uitnodigingsbrief

Aanmelden voor het gesprek?

Aanmelden voor de gesprekken kan via Linda Burger, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op 11 februari zou er een WOP-vergadering zijn, maar deze gaat niet door i.v.m. de coronamaatregelen.

Hieronder treft u daarom een speciale editie van de WOP-krant aan. Wilt u reageren? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Attentie: In de nieuwsbrief hieronder staat een onjuiste websitenaam waarop de bouwactiviteiten in Capelle te vinden zouden zijn.Alle bouw- en sloopinitiatieven zijn niet te vinden op Capellegebouwtaandestad.nl maar op capellebouwtaandestad.nl.

2021 02 03 Wopkrant

kinderlab logoKlik op de groene balk voor de nieuwsbrief van het Kinderlab Middelwatering

kinderlab nieuwsbrieflink2

Nieuwsgierig naar het nieuws van de Rondelen. Lees hier de nieuwsbrief.

Onderwerpen zijn o.a.:

  • een nieuwe wijkagent: Niels de Jong
  • een nieuwe buurtcoach Middelwatering: Miranda de Bus volgt Arno de Bie op en vertelt over het wekelijkse inloopspreekuur
  • Herontwikkeling gebied DE BLINKERT
  • Schaymae van der Lende, wijkhandhaver over: Samen houden we de buurt schoon, heel en veilig
  • Informatie over het onderzoek naar de bereikbaarheid van de ALGERA-CORRIDOR

Bijeenkomst: Woensdag 13 januari 2021
Tijd: 19:30 tot 20:30 uur (met uitloop tot 21:00 uur)

Aan de bewoners van 's Graveland is de volgende uitnodiging gestuurd:

Graag nodigen wij u uit voor een digitale bijeenkomst over de Fietscorridor Algerabrug–Capelsebrug; een onderdeel van de fietsverbinding Krimpenerwaard–Rotterdam. Tijdens deze online informatieavond legt de gemeente uit wat deze Fietscorridor voor u betekent en wanneer de
werkzaamheden gepland staan.

Omdat die fietscorridor ook van belang is voor de bewoners van de wiijk Middelwatering maken we ook hier melding van deze voorlichtingsavond.

Download hier de hele uitnodiging.

Subcategorieën

Bezoekers

Vandaag74
Gisteren52
Deze week74
Deze maand927
Totaal242420

17 januari 2022

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

Information

×