WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Filter
 • 2019 06 24 WOP Schouw Merellaan

 • Terugkoppeling Stadsgesprek Middelwatering

  De terugkoppeling van de stadsgesprekken vindt voor alle wijken plaats met een infographic die in de IJssel en Lekstreek wordt gepubliceerd. In deze infographic wordt aangegeven wat op hoofdlijnen is gezegd op die avond. Een aantal bewoners heeft inmiddels ook persoonlijk terugkoppeling gehad omtrent een punt wat zij hebben aangegeven. Heeft u die avond iets aangegeven wat u mist in de infographic en waar u nog geen terugkoppeling op heeft gehad? Neemt u dan contact op met de gebiedsregisseur Daphne Verheijen-Blaauw via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-11903747.

  Download hier de infographic

  2019 02 07 stadsgesprek infograf

   

   

 • Het college van Capelle wil de contouren van het voormalige Slot van Capelle zichtbaar maken. Op en rond het binnenste eiland in het park aan de Slotlaan wordt dit belangrijke stuk geschiedenis van Capelle aan den IJssel voor het eerst tastbaar voor bezoekers. Tegelijkertijd krijgt het gebied een recreatieve functie.

  “Nu het gebied toch op de schop gaat vanwege de dijkverzwaring, hebben we de kans het park en het sloteiland meteen goed in te richten”, stelt wethouder Jean-Paul Meuldijk (Stadsbeheer). Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor het verstevigen van de IJsseldijken. Dat heeft ook gevolgen voor het Slotpark, dat grotendeels op de schop gaat. Burgemeester en wethouders besloten daarom deze week dit gebied, gelegen tussen de Slotlaan en de Raadhuisstraat, opnieuw in te richten.

  Voormalige Slot
  Het kasteelter­rein heeft een complexe bouwgeschiedenis die zeker teruggaat tot 1275. Sindsdien zijn diverse bouwwerken opgetrokken en weer gesloopt. In het ontwerp is gekozen om de contouren van het eerste kasteel uit 1285 en het laatste uit 1646 te markeren. Straks  geven houten vlonders de contouren van de torens van het voor­malige Slot aan. De buitencontour van het Slot krijgt vorm met een beschoeiing rondom het eiland. Het grondplan van de twee kastelen wordt aangegeven met stenen. Bloemen (bloembollen) verwijzen straks naar de voormalige kreek die over het eiland liep en een trekvlot verwijst naar een vroegere ophaalbrug.

  Historische Vereniging
  Het initiatief voor de herinrichting is afkomstig van de werkgroep Slotpark van de Historische Vereniging Capelle. In samenspraak met deze werkgroep is landschapsarchitectenbureau Jos van de Lindeloof uit Delft in de arm genomen. Op het terrein, dat jarenlang afgesloten is geweest, kunnen straks jong en oud met veel plezier vertoeven. Op informatiepanelen wordt de geschiedenis van de plek worden verteld.

 •  

  Op 5 juli a.s. zal de Abram van Rijckevorselweg tussen 11:30 - 17:00 uur in beide richtingen zijn afgesloten in verband met de Tour de France die door Capelle aan den IJssel komt.
  Hou er rekening mee dat ook op omliggende wegen stremmingen en verkeerhinder zal zijn. 

 • Staan de planten bij u ook zo mooi in bloei? En denkt u dat u de gezelligste, mooiste of leukste voortuin of balkon van Capelle heeft? Stuur dan een foto van uw ‘groene parel’ naar de gemeente. 

  Een speciale jury beoordeelt alle inzendingen. De winnaar ontvangt een waardecheque van 100 euro van Intratuin. De meest gezelligste voortuin of het leukste balkon ziet er in elk geval verzorgt uit, met bloemen en planten. Daarnaast kijkt de jury naar originaliteit en wat de tuin of het balkon toevoegt aan het straatbeeld. Wethouder en tevens jurylid Jean-Paul Meuldijk legt uit: “Een voortuin of balkon op de voorkant is enorm bepalend voor het straatbeeld. Met de wedstrijd willen we Capellenaren stimuleren hun tuin nog leuker en gezelliger te maken.”

  Groenste stad

  De gemeente houdt de wedstrijd omdat Capelle is genomineerd als groenste stad van Nederland. Jaarlijks wordt een groencompetitie gehouden tussen steden, georganiseerd door de stichting Entente Florale. In september maakt de stichting bekend wie met de prestigieuze titel van groenste stad aan de haal gaat. Maar voor het zover is maakt een afvaardiging op 18 juni een rondleiding door Capelle. Alle mooie groene plekken van Capelle passeren dan de revue. Wethouder Meuldijk: “De nominatie betekent erkenning voor het vele groen wat we hebben in Capelle en hoe we daarmee omgaan. Capelle heeft veel groen verspreid over de stad, met als grootste parels het Schollebos, het ’s-Gravenweggebied en de IJssel. Hoe geweldig is het als we tijdens de rondleiding ook alle prachtige voortuinen en balkons kunnen laten zien!”

  Meedoen

  Meedoen is makkelijk. Mail een foto van uw tuin of balkon naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vertel daarbij kort waarom u vindt dat u moet winnen en waarom uw tuin eruit ziet zoals hij is. Inzenden kan tot en met 19 juni 2015. De winnaar wordt eind juni 2015 bekend gemaakt. De mooiste inzendingen krijgen daarnaast een vermelding op de Facebookpagina van de gemeente.

  Bron: Gemeente Capelle

Bezoekers

Vandaag70
Gisteren52
Deze week70
Deze maand923
Totaal242416

17 januari 2022

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

Information

×