WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Filter
 • MIS HET NIET!

  Met trots presenteert het Van Cappellenhuis Jazz van internationaal niveau met

  MARJORIE BARNES EN EQUINOX

  Zaterdag 31 oktober 20.15 – 23.30 uur

  Marjorie Barnes komt uit New York en heeft als zangeres een ongelooflijke staat van dienst! Marjorie heeft bijvoorbeeld op Broadway in de musical Hair gezongen. In alle grote steden heeft ze op de wereldberoemde podia gestaan: Royal Albert Hall in Londen, Olympia in Parijs, Hilton in Las Vegas en niet te vergeten in eigen land: het Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam. Marjorie heeft gewerkt met Frank Sinatra, Lena Horne en Sammy Davis jr. Ook was ze zangeres in de beroemde groep the Fifth Dimension, met hits als “Let the Sunshine in”, “Aquarius” en “Up, up and away.

  Equinox heeft een internationale samenstelling. Gitarist Dan Nicholas komt uit New York en bassist Johnny Daly uit Dublin. Pianist Bob Wijnen is één van de beste jazzmusici van Nederland. Marjorie Barnes en Equinox vormen een boeiende muzikale combinatie die de traditionele jazz weer laat opbloeien.

  Heel bijzonder dat het Van Cappellenhuis jazz van een dergelijk uitzonderlijk hoog niveau heeft kunnen contracteren. Het wordt een topavond.

  De muzikale omlijsting is van dj Eddy Geerts. Toegang: € 10,00, jongeren tot 18 jaar € 5,00

  Nadere informatie en kaarten bestellen:

  • via www.vancappellenhuis.nl (voorkeur)
  • bij Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164, Capelle a/d IJssel (10-12 uur en 14-17 uur)
  • aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang (indien voorradig)
 • Vanaf heden is er iedere maandagmiddag koffiemiddag bij buurtcentrum de Fluiter. Een enthousiast team van vrijwilligers staat voor u klaar om samen met u een gezellige middag te hebben. Van 13.30 uur tot 15.30 bent u van harte welkom. Er wordt van alles gedaan: er staan spelletjes klaar, u kunt met computers aan de slag of gewoon een kop koffie of thee drinken in goed gezelschap.

  Soms zullen er koekjes worden gebakken, of wordt er een gespreksthema bij de kop gepakt. Heeft u zelf ideeën of bent u ergens heel goed in, dan kunt u in overleg met het vrijwilligersteam aan de slag.

  De toegang is gratis, u hoeft u ook niet van tevoren aan te melden. Kom gewoon binnenlopen op de maandagmiddag-koffiemiddag bij de Fluiter aan de Wiekslag 3.

 • Wilt u een gratis boom voor in uw voortuin?

  Of een strekkende meter klimplant om uw gevel of schutting te vrgroenen? De gemeente Capelle aan den IJssel deelt dit najaar 200 x een boom of een set klimplanten uit. Stuur een foto in van de plek die u wilt vergroenen en doe mee!

  Voorwaarden om mee te doen:

  • u moet de boom of klimplanten op een van buitenaf zichtbare plek planten;
  • buren mogen geen hinder ondervinden van de boom of klimplanten;
  • u verzorgt de boom of klimplanten goed en houdt deze minstens 3 jaar in stand;
  • per woning is maximaal 1 boom of 1 set klimplanten beschikbaar.

  U kunt zich inschrijven tot en met 28 oktober 2015.

  Heeft u interesse? Kijk dan verder op: www.capelleaandenijssel.nl/boomindevoortuin

 • November biedt meer afwisseling dan ooit in het Van Cappellenhuis: een muzikale schrijversavond, internationaal geroemd accordeon duo en moderne jazz met topmuzikanten

  • Donderdag 5 november 20.00-22.00 uur:

  NEDERLAND LEEST: OPTREDEN VAN A.L. SNIJDERS & MARCEL WORMS

  A.L. Snijders maakte furore als schrijver van columns (onder andere bij het Parool) en staat nu bekend als een van de grootste schrijvers van het zeer korte verhaal, kortweg het zkv. In 2010 won hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. De auteur stelde dit jaar speciaal voor ‘Nederland leest’ een korte verhalenbundel samen.

  Het wordt een boeiende avond voor lezers én muziekliefhebbers. A.L. Snijders leest diverse zkv’s voor die worden afgewisseld met muziek van pianist Marcel Worms: mooie verstilde mystieke miniaturen van o.a. Frederico Mompou. Ook kun je de illustraties zien die Peter van Straaten speciaal voor de bundel met zkv’s maakte.

  Toegang: € 12,50, leden bibliotheek€ 10,- inclusief pauzedrankje

  Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website, maar ook via www.bibliotheekaandenijssel.nl

   

  • Zondag 22 november 15.00 – 17.00 uur:

  Internationaal geroemd accordeon duo TOEAC speelt MOESSORGSKI, MEIJERING, PIAZZOLLA EN BACH

  Het internationaal geroemde accordeonduo Pieternel Berkers en Renée Bekkers is zó goed dat het zelfs met het cijfer 12 (!) afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Muziek in Kopenhagen. Met hun debuutalbum Nordic Music en cd TOEAC pictures toeren ze door Europa en ver daarbuiten. Op het programma staat: ‘De Schilderijententoonstelling’ van Modest Moessorgski, ‘Rhytm and Straight Lines’ van Chiel Meijering en werken van o.a. Piazzola en Bach.

  Toegang: € 15,00, jongeren tot 18 jaar € 7,50 inclusief pauzedrankje

  Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website

   

   

   

   

  • Zaterdag 28 november 20.15 – 23.30 uur:

  Moderne jazz met topmuzikanten HENK, THE NEW QUARTET

  Henk de Ligt (contrabas en composties) koos voor deze nieuwe groep voor een drumloos kwartet met twee fantastische blazers: Angelo Verploegen (flügelhorn) en Ad Colen (tenor & sopraan sax) De muziek krijgt daardoor bijna de bijzondere sfeer van kamermuziek. Een netwerk van muzikale lijnen, los van conventionele ideeën. De bekende pianist Ed Baatsen maakt de groep compleet.

  Toegang: € 10,00, jongeren tot 18 jaar € 5,00

  Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website

   

   

  Vooruitblik Kerst en Nieuwjaarsconcerten:

  Op 13 en 15 december komt het Van Cappellenhuis met twee prachtige concerten in Kerstsfeer en op 10 januari met een Nieuwjaarsconcert. Kijk voor meer informatie over het programma en kaarten bestellen op onze website.

   

  Kaarten kopen en bestellen

  - via www.vancappellenhuis.nl (voorkeur)

  - bij Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164, Capelle a/d IJssel

    (10-12 uur en 14-17 uur)

  - aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang (indien voorradig)

   

  Overige activiteiten in het Van Cappellenhuis:

  CAPELSE LUISTERKRING

  Is samen naar muziek luisteren in de Luisterkring iets voor jou? Wil jij jouw favoriete muziek met anderen delen? Dat kan om de week op woensdagmorgen in de Capelse Luisterkring. De eerste keer kan je vrijblijvend kennismaken. Meer informatie op onze website of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  CURSUS KUNSGESCHIEDENIS BLOK II, “Symboliek 3, betekenissen in de kunst”

  Op vrijdag 13 november start de derde serie over symboliek o.l.v. drs. Patricia Huisman. In deze serie gaat het over hoe kunstenaars vormgeven aan het hiernamaals en wat verwacht wordt bij de Apocalyps, het einde der tijden. Een boeiende reeks van zes lezingen. Meer informatie op onze website. Opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  CAPELS VROUWENKOOR

  Het koor repeteert op woensdagavond. Van klassiek tot pop. Belangstelling? Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Aanstaande zondag 18 oktober, speelt Betty's Swing Society van 15.30 tot 18.00 uur bij restaurant-wijnbar De Bank.

  Betty's Swing Society is een 5-mans jazzformatie die voornamelijk de traditionele jazzsongs speelt. Smaakvolle jazzstandards met soms een vleugje latin en bossanova. Het vijftal bestaat uit: Betty Dubbeldam (zang), Jeroen Brokkelkamp (tenorsaxofoon), Ronald van Driel (hammondorgel), Daan Gaillard (bas) en Ton Kurtschreutter (drums).

  Na het optreden nog even lekker nagenieten met een hapje en een drankje? Graag reserveren via www.restaurantdebank.nl of 010 - 451 52 96.

 • Met Buurt Bestuurt maken bewoners samen een Top-3 van zaken die aangepakt moeten worden in de buurt. Politie, Stadsbeheer en welzijns- of jongerenorganisaties geven vervolgens aan hoe die problemen kunnen worden aangepakt, maar bij elke actie of activiteit geven bewoners aan wat zij ook kunnen bijdragen.

  Naar aanleiding van de start van Buurt Bestuurt in de Uiverstraat en omgeving slaan de bewoners samen met de gemeente, Havensteder, Buurtkracht en de politie de handen ineen voor een schone en leefbare buurt.

  Een belangrijk doel is dat bewoners gezamenlijk tot een Top 3 problemen of ergernissen komt, waarna zowel de bewoners als de genoemde partijen zich actief inzetten om deze problemen op te lossen.

  In deze crowdfund actie gaat het over het verbeteren van het aangezicht van de flats aan de Meeuwensingel, Uiverstraat en Roerdomplaan.

  Momenteel wordt er een firma ingehuurd om een zogeheten 0 beurt uit te voeren. Dit gaat er voor zorgen dat deze flats grondig gereinigd gaan worden.

  Als tegenprestatie willen wij de bewoners motiveren ook een actieve bijdrage te leveren aan het schoonhouden van flats. Als ludieke actie willen we huis-aan-huis een emmer en spons of zeem aanbieden, met de boodschap: Bewoners aan zet met een schoonmaakset! 

Voor de grootste sponsor gaan we een mooie kaart maken die we persoonlijk langs komen brengen. Deze kaart gaan we als dank ook verspreiden op Social Media. Daarnaast versturen we na de actie een persbericht waarin we de sponsors bedanken!

  Meer informatie over deze crowdfund actie vindt u op www.maakcapelle.nl.

 • Donderdag 22 oktober is het zover. De sport- en speeldag waar kinderen naar uitkijken. Niet alleen de kinderen tellen af naar deze leuke dag, ook de ouders/verzorgers en opa's/oma's hebben deze dag in de agenda staan als uitstapje met de (klein)kinderen.

  Kinderen tot en met 14 jaar kunnen zich uitleven van 10.00 - 16.00 uur in sporthal De Lijster. Niet alleen de kinderen zijn deze dag volop aan het genieten. Kinderen kunnen zich onder andere vermaken op de springkussens, de dansplaten en met diverse sport- en spelmaterialen. Voor de peuters en kleuters is er een leuk klimparcours. En er is meer!

  Naast de sportieve beweegactiviteiten kunnen kinderen ook meedoen met creatieve workshops. Kom knutselen met de IJsselkids of laat je schminken door Berend Botje. Dat er mooie kunstwerken worden gemaakt tijdens het Sport & Fun Dorp is tijdens de laatste editie wel duidelijk gewordn.  

  Toegang voor dit sport- en speelfestijn bedraagt € 4,-. Pinnen is niet mogelijk. Kinderen t/m 2 jaar, ouders/verzorgers en opa/oma krijgen gratis toegang. Mis het niet en noteer donderdag 22 oktober in de agenda. Klik hier voor informatie.

 • Bij buurtcentrum de Fluiter worden opnieuw workshops Assertiviteit georganiseerd. De afgelopen serie was een groot succes en daarom worden deze workshops opnieuw aangeboden. Leer op een vriendelijke manier voor jezelf op te komen en “nee” te zeggen. De workshops worden gegeven door Renco Borsje en Priscilla van der Voort. De training bestaat uit 8 workshops op de maandagochtend van 9.30 uur tot 11.00 uur en start op maandag 26 oktober. U betaalt voor 8 workshops € 10 en krijgt na afloop, als u alle workshops heeft meegedaan, € 5 terug.

  Aanmelden kan bij buurtcentrum de Fluiter 010-4519755 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Erica Gijzendorffen

  Bestuurssecretaris buurtcentrum de Fluiter

 • Op donderdag 8 oktober jl. zijn er weer twee muzikale feestjes gevierd!

  Eerst het schoolconcert met de Octopus en daarna het Lunchconcert, allebei top! De jonge musici (Trio Rosso met Elise Carlebur (viool), Chieko Donker Duyvis (cello) en Xenia Evers (piano) waren werkelijk geweldig.
  De kinderen luisterden muisstil en na afloop sprak Marja Smit de juf met haar klas (grotendeels vluchtelingen uit Syrië en een paar uit Iritrea, pas sinds kort op school) en ze vonden het prachtig!

  Bij het lunchconcert met ook een bomvolle zaal (zie foto links), werd zolang geapplaudisseerd dat de jonge dames nog een keer uit de kleedkamer terug moesten komen! 

 • Gemeente Capelle aan den IJssel zoekt naar een geschikte plek, liefst in het stadscentrum, voor een bioscoop. Al langer staat op het verlanglijstje van de gemeente het ook hebben van een bios. Met exploitant Arcaplex, die de bioscoop in Spijkenisse exploiteert, heeft de gemeente een partner gevonden.

  Net als met het Capelse Isala Theater op het Stadsplein kan de bioscoop in Capelle een regio functie vervullen. Immers, omringende gemeenten als Krimpen aan den IJssel en gemeente Zuidplas en ook de Rotterdamse wijken Alexanderpolder, Zevenkamp en Ommoord hebben geen bioscoop.

  De bioscoop moet zeven zalen gaan huisvesten met een totaal van ongeveer duizend stoelen.

  Waar zou volgens u deze bioscoop moeten komen! Geef uw mening via het reactieformulier.

 • OUDEREN - Op 1 oktober is in Capelle een actueel en duidelijk overzicht van diensten voor ouderen gelanceerd. Via Alleszelf.nl/Capelle kunnen ouderen, hun omgeving en hulpverleners makkelijk nagaan welke diensten worden geleverd en direct contact met hen opnemen om de diensten in gebruik te nemen.
   
  Joost Zielstra is directeur van De Vijverhof en vanaf het begin enthousiast over Alleszelf: “Deze website met een actueel overzicht van alle belangrijke diensten voor ouderen maakt het mogelijk om snel en makkelijk de juiste ondersteuning in beeld te krijgen. Hierdoor kunnen ouderen optimaal gebruik maken van de juiste ondersteuning en zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Het gaat bijvoorbeeld om begeleiding, informatie en advies, maaltijden en thuisadministratie.”
   
 • Na de feestelijke heropening van de buurttuin aan de Wiekslag in augustus van dit jaar, hebben de bewoners nu ook de beschikking over een volledig vernieuwde website.

  Het is de moeite om hun website (www.buurttuinwiekslag.nl) eens te bezichtigen.

 • Op de nationale “Dag van de Duurzaamheid”, vrijdag 9 oktober 2015, vindt een bijeenkomst plaats op de Gemeentewerf aan de Groenendijk 10 in Capelle aan den IJssel.

  De bijeenkomst staat in het teken van de uitvoering van de Capelse Duurzaamheidsagenda 2015-2018. Voor deze bijeenkomst hebben wij enkele inspirerende ondernemers gevraagd om hun kennis over actuele ontwikkelingen te delen. Ook de vier samenwerkingsprojecten van de Duurzaamheidsagenda komen aan bod. Tot slot kijken wij graag met u vooruit naar het op te richten Platform Duurzaamheid voor onze gemeente.

  Duurzaamheidsagenda 2015-2018

  De Duurzaamheidsagenda “Samen werken aan Duurzaamheid” 2015-2018 is in juli door de gemeenteraad vastgesteld. Voor vier samenwerkingsprojecten zijn concrete plannen opgesteld. De totstandkoming van de samenwerkingsprojecten zou niet mogelijk zijn geweest zonder de enthousiaste inzet van iedereen.

  Programma van de bijeenkomst:

  11.30 uur Inloop

  12.00 uur Opening bijeenkomst door wethouder Van Cappelle

  Presentatie Tom Fleuren van Heijmans Utiliteit : een inspirerende visie op het thema Duurzaamheid en Innovatie.

  Pitch Samenwerkingsprojecten Duurzaamheidsagenda 2015-2018:

  • Samenwerkingsproject Wonen;
  • Samenwerkingsproject Energieke Scholen;
  • Samenwerkingsproject Platform Vereniging van Eigenaren;
  • Samenwerkingsproject Groene Tuinen.

  Gelegenheid voor vragen en reacties.

  13.00 uur Pauze met duurzame lunch

  Maurice van der Meer van de Woonwijzerwinkel vertelt wat er nodig is voor het opzetten van een Platform Duurzaamheid op basis van zijn ervaringen uit Vlaardingen, Barendrecht en Ridderkerk.

  Reacties en suggesties over platform Duurzaamheid Capelle aan den IJssel.

  14.00 uur Afsluiting

  Aanmelden

  Wij hopen u vrijdag 9 oktober te mogen verwelkomen op de gemeentewerf en zien uit naar een inspirerende bijeenkomst. Wilt u komen naar de bijeenkomst over de Duurzaamheidsagenda 2015-2018? Meldt u dan aan door eerst een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat er nog vrije plaatsen beschikbaar zijn!

 • Beste heer/mevrouw,

  De afgelopen maanden zijn er meerdere bijeenkomsten over de toekomstige ontwikkelingen in het centrumgebied van Capelle aan den IJssel geweest.

  Graag informeren wij u over een bijeenkomst over verkeer en parkeren rondom het Stadshart op woensdag 14 oktober om 19:30. U bent van harte welkom!

  Zie de onderstaande brief voor meer informatie. Aanmeldingen ontvangen wij het liefst uiterlijk maandag 12 oktober.

  Als u vragen heeft naar aanleiding van deze uitnodiging, neem dan contact met ons op.  

  (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  

   

  Met vriendelijke groet, 

  Ingrid Broos,

  Projectsecretaris Gebiedsvisie Centraal Capelle

   

 • Tijdens informatiebijeenkomsten en mogelijk ook op andere momenten zijn veel ideeën en aandachtspunten ingebracht voor de ontwikkeling van de Hoven II.

  Deze inbreng is, waar mogelijk, verwerkt in een zogenoemd ‘gebiedspaspoort’ dat de ambties en spelregels beschrijft voor de toekomstige ontwikkeling. Dit document kunt u hier downloaden. (gebiedspaspoort Hoven II)

  Geef uw reactie

  Van 1 oktober 2015 tot en met 28 oktober 2015 kunt u reageren op het concept-gebiedspaspoort. Dit kunt u op de volgende manieren doen:

  1. Via capelleaandenijssel.nl/hoven2 door het invullen van het reactieformulier onder vermelding van Gebiedspaspoort Hoven II;
  2. door het sturen van een brief aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van Gebiedspaspoort Hoven II.
  3. door het mondeling geven van een reactie (stellen van vragen). Hiervoor maakt u een afspraak met de heer Michel Tureay, telefoonnummer (010) 2848 778, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Hoe gaat het verder?

  De inspraakreacties worden verwerkt in het gebiedspaspoort en opnieuw behandeld in de commissie Stadsontwikkeling en –Beheer op 30 november 2015. Naar verwachting wordt het gebiedspaspoort op 14 december 2015 door de gemeenteraad vastgesteld.

  Na vaststelling worden ontwikkelaars met dit gebiedspaspoort uitgenodigd om voor deze locatie een plan te maken dat aansluit bij de ambities en spelregels in het gebiedspaspoort. Door middel van een marktselectie wordt een ontwikkelende partij geselecteerd. Deze partij zal het plan vervolgens verder gaan uitwerken. Voordat de omgevingsvergunning verleend wordt, krijgt u nog de mogelijkheid om op het plan te reageren.

   

Bezoekers

Vandaag70
Gisteren52
Deze week70
Deze maand923
Totaal242416

17 januari 2022

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

Information

×