WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Filter
 • 2018 09 20 Wop verg 1

  Donderdagavond 20 september 2018 hield het WOP-Middelwatering een sfeervolle Algemene bewonersbijeenkomst. Ed Emmen hield een mooie uitdagende presentie over het onderwerp hoe je op de slimste en meest effectieve manier kunt omgaan met "hangjongeren". Dit vraagt om een vervolg. Interesse in de presentatie? Klikop de link voor het downloaden van de presentatie "Omgaan met hangjongeren".

  Het WOP-Middelwatering verwelkomde de nieuwe wijkwethouder, mw. Ans Hartnagel. En zoals na afloop werd geconstateerd: Zij slaagde met glans.

  De nieuwe gebiedsregisseur voor o.a. Middelwatering, mw. Daphne Verheijen-Blaauw presenteerde zich op de vergadering en Mw. Merel van der Zwaan, projectondersteuner van Stadsontwikkeling vertelde over de stand van zaken met betrekking tot de gebiedsontwikkeling bij De Blinkert.

  Na afloop was er gelegenheid elkaar informeel te spreken en met elkaar "een drankje te drinken". Geslaagde avond dus!

 • Mijn naam is Daphne Verheijen-Blaauw en sinds juni ben ik het team Gebiedsregie binnen de gemeente Capelle aan den IJssel komen versterken. Middelwatering is één van de wijken waar ik als Gebiedsregisseur aan de slag mag gaan, of eigenlijk al aan de slag ben gegaan. Mogelijk heeft u mij ook al voorbij zien fietsen met iemand van het WOP, het Buurthuis, Handhaving of mogelijk met de Gebiedsregisseur Werner Kasten, die met veel liefde en passie voor deze wijk, mij heeft rondgeleid. Werner schuift naar een andere wijk en draagt Middelwatering aan mij over.

  Als Gebiedsregisseur draag ik zorg voor de verbinding tussen het WOP/de wijk en de Gemeente maar ook tussen de verschillende andere partijen/partners die in Capelle-West actief zijn. Vanuit het Opgavegericht werken ligt hier een mooie taak voor mij en ik heb er ontzettend veel zin in. Op donderdag 20 september is de volgende Algemene WOP Vergadering en daar ben ik natuurlijk ook bij. Ik kijk er naar uit u daar te ontmoeten!

 • Vrijdag 9 Oktober wordt er bij Buurtcentrum De Fluiter weer een Bingoavond gehouden

  Zoals altijd start het spel om 20.00 uur maar vanaf 19.30 uur is de zal geopend. Voor € 5 koopt u 4 rondes en er is een extra super ronde voor € 2. Zoals altijd hebben we weer prachtige prijzen! Drankjes kunt u kopen aan de bar, neem u vrienden en familie mee voor een gezellige avond bij Buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3.

  Met vriendelijke groet,

  Monique Smelt

  Buurtcentrum De Fluiter

   

  Meer informatie...

 •  

  Drie zeer bijzondere concerten staan op het programma.

  • Zondag 4 oktober 15.00 – 16.00 uur:

  NIET TE MISSEN

  Een bijzondere muzikale reis met KLASSIEK OP ZUID

  Kom naar het Van Cappellenhuis voor een heerlijke zondagmiddag met muziek. Op zondag 4 oktober om 15.00 uur neemt Klassiek op Zuid je mee naar het mooie Tsjechië. Onder leiding van Miranda Rademaker ga je op ontdekkingsreis en droom je weg bij strijkers, hobo, fluit en klavecimbel. Er worden composities gespeeld van o.a. Biber, Vranciky en de beroemde Antonin Dvorák.

  Toegang: € 10,00, jongeren tot 18 jaar betalen slechts E 5,00. Inclusief consumptie.

  Er zijn nog kaarten! Ga snel naar www.vancappellenhuis.nl of bel 010 2842026. Als je geluk hebt, zijn er tot een half uur voor de voorstelling ook aan de zaal nog kaarten verkrijgbaar.

   

  • Zaterdag 24 oktober 2015 20.00 – 22.00:

  EEN BUITENKANS

  Muziek in de sfeer van de ‘Twenties’ met

  ENSEMBLE LUMAKA

  Ensemble Lumaka behoort tot de meest succesvolle ensembles van Nederland; gelauwerd met diverse jury- en publieksprijzen, optredens in de grootste zalen van Nederland, meerdere CD’s en diverse optredens voor radio en televisie en op festivals in binnen- en buitenland. Met Jana Machalett (dwarsfluit), Martina Forti (altviool) en Miriam Overlach (harp). Er worden werken gespeeld van o.a. Ibert, De Falla, Debussy en Ravel.

  Toegang: € 15,00, jongeren tot 18 jaar E 7,50 inclusief pauzedrankje.

   

   

   

  • Zaterdag 31 oktober 20.15 – 23.30 uur:

  EEN TOPAVOND

  Jazz van internationaal niveau met

  EQUINOX TRIO MET MARJORIE BARNES

  Geboren en getogen in New York, heeft Miss Barnes het allemaal gedaan: van Jazz tot Soul, R&B, Funk, Broadway en weer terug. In een lange carrière heeft ze het podium gedeeld met legendes als Frank Sinatra, Marcus Miller, Lena Horne, Mel Lewis en vele anderen.

  Deze avond zal muzikaal omlijst worden door dj Eddy Geerts.

  Toegang: € 10,00, jongeren tot 18 jaar E 5,00

   

  Overige activiteiten in het Van Cappellenhuis:

  LUISTERKRING

  Een bijzondere Luisterking op 23 september met Podium van Radio 4: Lees een verslag hierover op onze website.

  Is samen naar muziek luisteren in de Luisterkring iets voor jou? Er zijn nog plaatsen. Meer informatie op onze website of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  CURSUS KUNSTGESCHIEDENIS

  De lopende cursus is volgeboekt. De volgende cursussen starten op 13 november, 15 januari en 11 maart. Meer informatie op onze website of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  CAPELS VROUWENKOOR

  Het koor repeteert op woensdagavond. Van klassiek tot pop. Belangstelling? Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

  Kaarten bestellen

  - via www.vancappellenhuis.nl (voorkeur)

  - bij Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164, Capelle a/d IJssel (10-12 uur en 14-17 uur)

  - aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang (indien voorradig)

 • Op zaterdagavond 3 oktober wordt er weer soep gekookt bij buurtcentrum de Fluiter. Buurtbewoners zijn van harte welkom om een lekkere maaltijdsoep te komen eten, voor € 2 per persoon. Kinderen vanaf 12 jaar mogen ook aanschuiven. U kunt vanaf 17.00 uur aan tafel om in goed gezelschap te genieten van een lekker soepje.  Meld u aan voor de soep via telefoonnummer 010 4519751, het kantoor aan de Wiekslag 3 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Vanaf 19.00 uur wordt de ruimte vrijgemaakt om spelletjes te spelen. U kunt Rummikub en domino spelen, sjoelen, klaverjassen enz. Als u alleen voor de spelletjes komt hoeft u zich niet aan te melden en daar zijn ook geen kosten aan verbonden. U kunt aan de bar wat te drinken bestellen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus kom gezellig naar de Fluiter voor een leuke avond!

  Erica Gijzendorffen

  Bestuurssecretaris Buurtcentrum De Fluiter

  Meer informatie...


 • Op 13 november 2015 vindt de derde landelijke actiedag tegen woninginbraken plaats. Tijdens 1DagNiet roepen we samen met jou inbrekers een halt toe. Met steun van politie en overheden. Eén dag geen woninginbraken: #1dagniet

  Zet op 13-11-'15 met jouw straat, school of buurtvereniging inbraakpreventie op de kaart!

   

  Meer informatie kan je vinden op
  www.1dagniet.nl 

 • Samen eten verbindt. Daarom konden 1000 Capellenaren gisteren plaats nemen aan de langste eettafel voor een heerlijk diner tijdens de Week van de Eenzaamheid. Door de hele Koperwiek en buiten op het Stadsplein liep een lange, feestelijk versierde tafel. Onder de aanwezigen waren wethouder Josien van Cappelle (D66) en fractielid Ton Lange (Leefbaar Capelle). Na het eten kon er op het stadsplein aangeschoven worden om een filmpje te pakken bij de pleinbioscoop van het Isala Theater, waar Eat, Pray, Love gedraaid werd.

  Hieronder een kleine foto impressie van de "Langste tafel in Capelle".

  (Klik op een foto om te vergroten en/of diapresentatie te starten)

 • Capelle aan den IJssel mag zich een jaar lang groenste stad van Nederland noemen. Capelle sleepte deze prestigieuze titel van de stichting Entente Florale gistermiddag in de wacht tijdens de Nationale Groendag in Bergen op Zoom.

  Ootmarsum (gemeente Dinkelland) ging aan de haal met de titel van groenste dorp. Naast goud in de categorie Steden won Capelle ook twee extra certificaten van verdienste. Eén in de categorie ‘groen en economie’ en één in de categorie ‘groen en gezondheid’.
  Groenwethouder Jean-Paul Meuldijk nam in Bergen op Zoom de prijzen in ontvangst. “Dit is geweldig voor Capelle”, reageerde hij enthousiast na afloop. “We noemen onszelf Parkstad naast Economische Motor. De titel van groenste stad bewijst dat we ons terecht zo profileren. En het is een belangrijke erkenning voor de manier waarop we in Capelle met het groen omgaan.”

  Groencompetitie

  Capelle werd begin 2015 genomineerd door Entente Florale. Deze stichting organiseert jaarlijks een groencompetitie tussen steden en dorpen. De stichting vraagt hiermee aandacht voor het belang van groen bij overheden, ondernemers en inwoners.

  In juni bezocht een professionele jury een dag lang de IJsselstad en onderzocht zaken als de visuele en ruimtelijke kwaliteit van het groen, cultuurhistorisch erfgoed, cultuurgroen en buiteninrichting, natuur en landschap, recreatie, duurzaamheid, participatie en communicatie.

  Juryrapport

  Op al deze zaken samen scoorde Capelle het gemiddelde rapportcijfer van een 8,3. In het juryrapport worden allerlei zaken genoemd, onder meer de goede samenwerking tussen de gemeente en haar omgeving: “Capelle aan den IJssel betrekt in al haar plannen haar inwoners, verenigingen en bedrijven.” En: “Het Parkmanagement bij het Rivium, het zelfbeheer van inwoners en de stadslandbouwprojecten zijn voorbeelden, waarbij de voordelen van participatie duidelijk zichtbaar zijn door een hoger inrichtings- en onderhoudsniveau.”

  Capelle mag nu gaan deelnemen aan de competitie voor groenste stad van Europa. Deze titel werd vorige week gewonnen door Bergen op Zoom. De Brabantse stad won vorig jaar de titel groenste stad van Nederland.

 • De Werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering nodigt u graag uit voor het

  LUNCHCONCERT

  dat plaatsvindt op

  donderdag 8 oktober 2015 in het Isala theater

  met het

  TRIO ROSSO

  Lisette Carlebur - viool, Chieko Donker Duyvis - cello en Xenia Evers - piano

  In 2002 zijn de concerten door de Werkgroep Muziek gestart, 138 concerten zijn intussen gepasseerd en nog steeds zijn ze even succesvol! U kunt ook op 8 oktober weer genieten van de jonge toptalenten van het Prinses Christina Concours. Het TRIO ROSSO zal in wisselende samenstelling optreden. Het programma is nog niet bekend, maar bevat zeker weer prachtige klassieke werken. Het Trio heeft diverse prijzen gewonnen, o.a. - uiteraard -  bij het Prinses Christina Concours. Ook hebben de jonge dames afzonderlijk en als duo prijzen gewonnen, masterclasses gevolgd bij beroemdheden, voor de radio opgetreden en met leden van het Concertgebouworkest samengespeeld, concerten gegeven in belangrijke zalen etc. etc. Lisette en Chieko zitten nog op het VWO/Gymnasium en volgen daarnaast lessen aan de Jong Talent-afdeling van het conservatorium van Amsterdam,  Xenia is derde jaars bachelorstudent aan het conservatorium van Amsterdam.

  Helaas ontkomen wij niet aan het doorvoeren van een prijsverhoging voor de kaarten van de lunchconcerten. Het WOP-Middelwatering zag zich genoodzaakt het budget voor de concerten te verlagen in verband met nieuwe initiatieven, waarvoor ook geld nodig was en het Prinses Christina Concours kondigde voor het eerst sinds 2002 een prijsverhoging aan voor bemiddelingskosten. Toch willen wij proberen deze lunchconcerten voor iedereen toegankelijk te houden. Besloten is de prijs voor de komende lunchconcerten te verhogen naar € 3,- p.p., incl. garderobe en ook nog steeds een kopje koffie of thee na afloop. Maar…deze lage prijs kan alleen gehandhaafd worden als daarnaast degenen die meer kunnen missen voor deze concerten de in de foyer opgestelde “schatkist” gul vullen met een vrijwillige bijdrage. Voor 2016 zal dan nader bekeken worden of de huidige prijs gehandhaafd kan worden.

  Het concert is van 12.45 – 13.25 uur.

  Het theater is open van 12.15 – 13.50 uur. Kaarten á € 3,- incl. koffie/thee na afloop zijn verkrijgbaar bij de kassa van het theater. U kunt ook kaarten bestellen via www.isalatheater.nl., maar dan komt er per kaart € 0,90 reserveringskosten bij. Meer info: zie www.isalatheater.nl

  Om alvast in uw agenda te zetten:

  De data van de volgende concerten zijn: do. 19 november, vr. 18 december, zo. 14 februari, vr. 18 maart, do. 21 april en do. 26 mei.

 • In opdracht van het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard test de gemeente Capelle aan den IJssel jaarlijks de waterkerende kleppen in de tunnel onder de Abram van Rijckevorselweg en in de Blinkerttunnel onder de Algeraweg.

  Op woensdag 7 oktober 2015 wordt de klep in de hoofdrijbaan van de Blinkerttunnel onder de Algeraweg getest. Dit gebeurt tussen 05.30 tot 06.15 uur. Gedurende deze periode is de hoofdrijbaan afgesloten voor al het verkeer. De politie, brandweer en de ambulancedienst kunnen in noodgevallen wel gebruik maken van de fietsers- en voetgangerstunnels.

  Aansluitend worden ook de kleppen in de fietsers- en voetgangerstunnels van de Blinkerttunnel onder de Algeraweg een voor een getest. Dit gebeurt tussen 06.15 uur tot 07.00 uur. Gedurende deze periode worden de tunnels om de beurt afgesloten. Op deze wijze is er altijd een tunnel open voor de fietsers en voetgangers. Hierna wordt de klep in de fiets- en voetgangerstunnel onder de Abram van Rijckevorselweg getest tussen 07.15 uur tot 07.45 uur. Gedurende deze periode kan er geen gebruik worden gemaakt van de fiets- en voetgangerstunnel. Het verkeer wordt middels info-borden tijdig op het testen geattendeerd en omgeleid.

  De Abraham van Rijckevorselweg en de Algeraweg zijn waterkerende dijken in beheer bij het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard. De waterkerende kleppen in tunnels onder de Abram van Rijckevorselweg en de Blinkerttunnel onder de Algeraweg zijn aangebracht om bij hoogwater te voorkomen dat het water verder Capelle in kan stromen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het informatiecentrum van de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoon (010) 284 8484.       

 • Winkelcentrum De Koperwiek nodigt haar buren uit voor het Buurtfeest op vrijdag 25 september a.s. vanaf 17:00 uur. In samenwerking met de Vijverhof wordt voor max. 1000 gasten een heerlijke maaltijd verzorgd. In het winkelcentrum en op het Stadsplein staan lange tafels (kramen) en stoelen waar de gasten plaats kunnen nemen. Alle tafels zijn gezellig gedekt. Tijdens de maaltijd wordt uiteraard gezorgd voor passend entertainment, zoals een accordeonist, zeemanskoor of tafelgoochelaar.

  Voor wie

  Tijdens de Week van de Ontmoeting (eind sept/ begin okt) wordt Nederland opgeroepen de deur uit te gaan. Door iets te ondernemen buitenshuis worden bewoners gestimuleerd in contact te komen met elkaar. Wanneer u iemand kent die graag in contact komt met anderen, kunt u deze mensen hiervoor uitnodigen. Help de ander de drempel over te stappen. Wereldhave biedt met haar winkelcentrum De Koperwiek en de Gemeente Capelle met haar Stadsplein een mooie ontmoetingsplek hiervoor

  Aanmelden

  U kunt zich aanmelden tot 17 september voor de langste tafel bij het Vrijwilligers Informatie Punt aan de Meeuwensingel 1a,
  of telefonisch via 010- 2640220.
  Ook kunt u zich aanmelden bij Woonzorgcentrum de Vijverhof, Buurtcentrum de Fluiter, Isala Theater en Cappuzzino in de Koperwiek.

  BIOS TE BUITEN

  Aansluitend begint om 20:30 uur de pleinbioscoop. In samenwerking met het Isala theater komt er op het stadsplein een groot scherm te staan en wordt de film "Eat Pray Love" vertoond met Julia Roberts. Bijwonen van de voorstelling is gratis Er zijn genoeg stoelen aanwezig, u mag ook uw eigen stoel meenemen. Vroege vogels kunnen één van de al aanwezige stoelen claimen. We raden u aan om voor de koelere avonduren extra kleding mee te nemen.

 • Digitaal Meedoen Happening
  Op deze Happening: diverse stands en presentaties over hoe je beter met computers en internet kunt omgaan. Ben er, en maak kans op leuke en mooie prijzen zoals een chocolade iPad, een échte tablet, gratis computer-APK of internetcursus. Kom ook, of tip iemand anders!
   
  Wanneer? Vrijdag 18 september van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Stadsplein

Bezoekers

Vandaag0
Gisteren74
Deze week74
Deze maand927
Totaal242420

18 januari 2022

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

Information

×