WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

  
  

Bezoekers

Vandaag155
Gisteren218
Deze week1040
Deze maand3347
Totaal149984

17 november 2018
by acls us

Laatste nieuws

Filter
 • Op 13 juni was er in De Fluiter een goed bezochte en zeer geanimeerde algemene vergadering. Het verslag komt later. Veiligheid en communicatie met/van de gemeente waren belangrijke onderwerpen van deze avond. En er werden nconcrete resultaten geboekt!

  2018 06 wop alv

 • Deze week start het WOP Middelwatering met een onderzoek naar de wensen onder bewoners, ondernemingen en maatschappelijke organisaties in de wijk Middelwatering. Wat vindt u dat er kan verbeteren in de wijk, uw buurt of in uw straat? Een uitgelezen moment om kenbaar te maken wat er volgens u moet veranderen.

  Met de informatie die verzameld wordt zal het WOP Middelwatering een 'Toekomstagenda' samenstellen die zal worden aangeboden aan de gemeente. De gemeente gaat vervolgens aan de slag met de 'Toekomstagenda' en de 'Wijkanalyse' die al eerder tot stand is gekomen. Op basis hiervan zal de gemeente een 'Wijkuitvoeringsplan' (WUP) vast stellen voor de komende 4 jaar.

  Meer informatie kunt u vinden op www.wijkgerichtwerkeninmiddelwatering.nl 

 • Aanstaande zaterdag klinkt het startschot voor de zomeractiviteiten in de buurten De Hoven/Wiekslag en de Hoeken. Ook ontvangen vijf initiatieven voor buurtverbetering elk een cheque van 1000 euro. Om de aandacht te vestigen op deze activiteiten trekken wethouders Hartnagel en Faassen samen met het Eropaf-team langs de flats met een ijskar, lavendelplanten en ballonnen.

  Vijf beste ideeën

  Tijdens drie avonden bedachten bewoners en kinderen ideeën, zoals huiswerkbegeleiding, een sportkledingruilbeurs, een vrijwilligersdag, het verven van bankjes en eten maken voor en door kinderen op basisscholen. De indieners van de vijf beste ideeën krijgen zaterdag een cheque ter waarde van €1000 die ze aan hun idee mogen besteden. Het geld wordt gedoneerd door de Van Cappellenstichting. Wethouder Ans Hartnagel zal samen met twee betrokken bewoners de cheques om 10 uur ’s ochtends overhandigen in buurthuis De Fluiter aan de Wiekslag.

  Zomeractiviteiten

  In de zomervakantie zijn er aantrekkelijke en prikkelende sport- en spelactiviteiten in combinatie met diverse workshops. Zo worden op zaterdag 27 juli en 10 en 24 augustus zomerspelen voor kinderen georganiseerd met onder andere een springkussen, pannakooi, bungee trampoline en workshop boksen.

  Lavendelplantjes

  Als startschot voor deze activiteiten delen wethouders Hartnagel en Faassen, samen met het Eropaf-team, lavendelplantjes, Italiaans ijs en ballonnen uit. De stoet gaat met vrolijke muziek en witte jasjes langs alle flats van de Hoven/Wiekslag en de Hoeken.

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.Joomla Extensions powered by Joobi