WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Filter
 • Woensdagavond 28 november 2018 in de Vijvervof: Een goed gevulde zaal. De vierde en laatste Algemene Vergadering van het WOP-Middelwatering was goed bezocht en zoals steeds met een goede sfeer.
  De voorzitter stelde de nieuwe in januari beginnende secretaris voor en na de vaststelling van het verslag van de vorige vergadering kregen de twee inleiders het woord:

  • Lorraine Berkhoff van de Helpdesk van Maak Capelle vertelde kort en bondig de belangrijkste zaken over dit platform.
  • Daarna was het de beurt aan Onno de Vries van Stadsontwikkeling die het nieuwe Denk- en doemee-fonds uitlegde.

  Na de pauze kwamen de verschillende werkgroepen aan bod, besprak wijkwethouder Ans Hartnagel een aantal zaken en ook was er voldoende tijd voor de aanwezigen om van de rondvraag gebruik te maken.

  Kort na 10 uur sloot de voorzitter Daniel Koolwijk de vergadering. Met een hapje en een drankje werd deze prima WOP-avond afgesloten, maar niet nadat iedereen ook een presentje in ontvangst kon nemen ter gelegenheid van de komende feestdagen.

   

 • Op woensdag 28 november 2018 (en niet donderdag zoals eerder ook een keer vermeld werd) vindt de Algemene vergadering (bewonersbijeenkomst) van het WOP-Middelwatering plaats.

  Locatie: De Vijverhof, Reigerlaan 251, 2903 LJ Capelle aan den IJssel Capelle aan den IJssel

  Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur)

  De agenda en het verslag van de vorige keer downloaden? Dat kan:

  De wijkwethouder, mw. Ans Hartnagel, houdt vóór de vergadering spreekuur. Als u hiervan gebruik wilt maken dient u dat van tevoren te melden bij het bestuurssecretariaat: 010 – 2848232.

  Ook onze wijkagenten houden spreekuur; daarvoor hoeft u geen afspraak te maken.

  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur van het WOP-Middelwatering.

 • Op 18 oktober 2018 organiseerde de werkgroep Muziek van het WOP_Middelwatering het derde lunchconcert van 2018. Met veel enthousiasme lusiterde het honderdkoppige publiek naar de jonge talenten Anuschka Pedano en Jurre van Egteren. Op donderdag 7 november is het volgende lunchconcert in het Isala Theater. Aanvang 12.45 uur; einde ongeveer 13.30 uur. Entree € 3,-- inclusief een kopje thee of koffie na afloop. Kaarten verkrijgbaar via het theater. Pianiste Carter Muller en dwarsfluitist Daniël Tibben verzorgen deze keer het concert. het Prinses Christina Conclours zorgt voor een programmaboekje met informatie over de jonge talentvolle musici.

 • Zondag 13 december 15.00 – 16.00 uur:

  KLASSIEK OP ZUID: CONCERT IN KERSTSFEER

  Klassiek op Zuid, o.l.v. Miranda Rademaker, is een vertrouwde gast in het Van Cappellenhuis. Het gezelschap uit Rotterdam heeft al voor veel luisterplezier gezorgd. Voor dit optreden op zondagmiddag kozen zij voor het thema “inspiratie”. Voor deze speciale kerst uitvoering zet Klassiek op Zuid én een vleugel, én een harmonium, én een klavecimbel in.
  Miranda Rademakers heeft met haar Klassiek op Zuid niet alleen de leiding over een wisselende groep muzikanten, maar is ook de perfecte muzikale gastvrouw. Ze leidt de muziekstukken in voor het publiek en vertelt grappige wetenswaardigheden. Zij weet daarmee dé intieme sfeer te scheppen voor een winterse zondagmiddag. Het programma blijft nog even een verrassing, maar zeker is:

  Klassiek op Zuid brengt de kerstsfeer dichtbij met o.a. het vioolconcert in a van Johann Sebastian Bach.

  Toegang € 10,00, jongeren € 5,00, inclusief consumptie.

   

  Dinsdag 15 december 20.00 – 22.00 uur:

  MEEZINGCONCERT ‘CAROLS AAN DE IJSSEL’

  I.s.m. Bibliotheek aan de IJssel

  Voor de vijfde keer op rij een heerlijk avondje zingen onder leiding van Karin Schipper. Je krijgt de tekst van de swingende kerstsongs en er wordt eerst geoefend. Iedereen kan meedoen. Zangervaring is welkom, maar zeker niet nodig.

  Zin in zingen? Je komt helemaal in de kerststemming met dit meezingconcert in het Van Cappellenhuis.

  Toegang € 6,50, leden van de bibliotheek € 5,00.
  Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Bibliotheek aan de IJssel.

   

  Zondag 10 januari 15.00 – 17.00 uur

  NIEUWJAARSCONCERT

  Van Cappellenhuis begint 2016 met een concert met muzikaal vuurwerk van het Magma Duo met Emmy Storms (viool) en Cynthia Liem (piano). Het duo was finalist van de Dutch Classical Talent Tour & Award. Zij brengen een afwisselend programma met verschillende muziekstijlen van puur klassiek tot muziek vol theatrale effecten: werken van Beethoven, Igudesman, Hyung-ki Joo en Mendelssohn. Kijk voor meer informatie en bijzonderheden op onze website.

   

  • Kaarten kopen en bestellen
   - via www.vancappellenhuis.nl (voorkeur)
   - bij Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164, Capelle a/d IJssel (10-12 uur en 14-17 uur)
   - aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang (indien voorradig)
   - kaarten meezingconcert tevens verkrijgbaar bij de Bibliotheek aan de IJssel

   

  Overige activiteiten in het Van Cappellenhuis:

  CAPELSE LUISTERKRING

  Woensdag 2 en woensdag 16 december 10.30 – 12.00 uur is er weer een Capelse luisterkring. Wil je graag deelnemen aan deze inspirerende ochtenden in het Van Cappellenhuis? Dat kan om de week op woensdagmorgen in de Capelse Luisterkring. De eerste keer kun je vrijblijvend kennismaken. Meer informatie op onze website of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

  CURSUS KUNSGESCHIEDENIS BLOK III, “Zes meesters van Classicisme en Romantiek”

  Op 15 januari 2016 start het derde blok van deze succesvolle serie lezingen van kunsthistorica Patricia Huisman. Deze serie richt zich de roerige eerste helft van de 19e eeuw. Vooral de impact van de Franse Revolutie en de botsing tussen Classicisten en Romantici komen aan bod. Zie voor meer informatie onze website. Voor deze boeiende serie kun je aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wees er snel bij!

   

  CAPELS VROUWENKOOR

  Het koor repeteert op woensdagavond. Van klassiek tot pop. Belangstelling? Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

  EXPOSITIES

  Galerie First Class Art toont in de prachtige expositieruimte in het Van Cappellenhuis wisselende tentoonstellingen. Tot 27 december kun je er de hyperrealistische werken bewonderen van de Nederlandse kunstenaar Roeland van der Kley.

  Toegang gratis tijdens kantooruren. De exposities zijn ook te bewonderen voor en na de voorstellingen. In de pauzes kun je ronddwalen en genieten van een drankje. Informatie en bijzonderheden is te vinden op onze website.

 • In de afgelopen maanden hebben veel inwoners van Capelle aan den IJssel tijdens diverse bijeenkomsten meegedacht over de toekomst van het centrumgebied, onder andere over de Rubenssingel en De Mient.

  Voor deze locaties verkent de gemeente in de komende periode de interesse voor zelfbouw: uw eigen droomhuis (laten) bouwen.

  Droomt u weleens van een huis dat aan al uw wensen voldoet? Met volop ruimte voor kamers voor de kinderen, hobby’s en het werk? Een mooie tuin op het zuidwesten? Of zelfs een kantoor aan huis of een bijwoning voor ouders of kinderen? Benieuwd naar de mogelijkheden om in Capelle aan den IJssel je eigen droomhuis te (laten) bouwen? Kom naar de ZelfbouwZaterdag!

  Datum:            zaterdag 12 december

  Tijd:                 tussen 11.00 uur en 15.00 uur

  Locatie:          ‘de Huiskamer’ in winkelcentrum De Koperwiek (nr. 54; voormalig pand van Kean Sport)

  Kijk voor meer informatie over zelfbouwen in Capelle aan den IJssel en de ZelfbouwZaterdag op www.ikbouwincapelle.nl.

 • Naar aanleiding van de start van Buurt Bestuurt in de Uiverstraat en omgeving, slaan de bewoners samen met de gemeente, Havensteder, Buurtkracht en de politie de handen ineen voor een schone en leefbare buurt. Crowdfunding actie ‘Bewoners aan zet…met een schoonmaakset!’ riep bewoners op om zelf aan de slag te gaan.

  Een belangrijk doel van ‘Bewoners aan zet’ is om bewoners gezamenlijk tot een Top 3 problemen of ergernissen te laten komen, waarna zowel de bewoners als de genoemde partijen zich actief inzetten om deze problemen op te lossen. Buurt Bestuurt betrekt op deze manier gelijk een groot deel van de buurt bij dit mooie project. Een van de ergernissen die voortkwam uit het initiatief, was het aangezicht van de vier flats aan de Meeuwensingel, Uiverstraat en Roerdomplaan.
  De actie ‘Bewoners aan zet…met een schoonmaakset!’ kon van start na een succesvolle crowdfunding actie via MaakCapelle.nl, uitgevoerd door bewoners die hierin begeleid werden door de buurtcoach van Buurtkracht. Zes enthousiaste bewoners, aangesloten bij Buurt Bestuurt, voerden de actie uit. De grootste donateurs waren WOP Middelwatering en woningcorporatie Havensteder. Big Bazaar leverde voor een zacht prijsje de 90 emmers en sponzen.

  De schoonmaaksets werden op zaterdag 21 november in een emmer aangeboden aan de bewoners. In een bijgevoegde brief werden de bewoners gevraagd om de buitenkant van de flats schoon te maken, zoals het zemen van de ramen, het vegen van de galerijen en het schoonmaken van de kozijnen. De actie is door de bewoners als zeer positief ervaren.

  Bron: Buurtkracht

 • De Capelse gemeenteraad heeft vanavond tijdens een extra raadsvergadering besloten om Peter Oskam aan te bevelen als burgemeester van Capelle aan den IJssel.

  Peter J.Oskam is 55 jaar en lid van de 2e kamer namens CDA.
  Hij was voordien 10 jaar officier van justitie, 10 jaar rechter, vice president rechtbank Arnhem, Amsterdam.
  Eveneens is hij scheidsrechter geweest bij betaald voetbal.
  Zie verder website CDA 2e kamerfractie.

 • De vijfde editie van dit heerlijke avondje zingen. Op het programma staan weer swingende kerstsongs. U krijgt tekst en zingt mee. Voor deze avond is zangervaring welkom, maar zeker niet nodig. Wel héél veel zin in zingen! In samenwerking met de Bibliotheek aan den IJssel.
  De avond staat o.l.v. Karin Wemelsfelder-Schipper

  Karin Wemelsfelder-Schipper is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Zij treedt regelmatig op. Daarnaast geeft ze leiding aan diverse musical-/pop-/jazz-groepen en geeft privé zangles. "Carols aan de IJssel” mag - na de bijzonder succesvolle edities van 2011 en 2012 - een traditie genoemd worden.

  Locatie:
  Van Cappellenhuis
  Dorpsstraat 164
  2903 LB Capelle aan den IJssel

  Datum 15 december 2015
  Tijd 20.00 - 22.00 uur
  Entree€ 6,50; 
  Bibliotheekleden € 5,=

  Kijk voor beschikbaarheid van kaarten op www.vancapellenhuis.nl

 • Op zaterdag 14 november 2015 rond 10.00 uur meert stoomboot ‘De Spanje’ weer aan op het Vuykterrein aan de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel. Naast Sinterklaas komen ook 23 pieten en 15 muziekpieten de zogenaamde Roetjes aan. En natuurlijk hebben zij weer honderden kilo’s pepernoten voor alle kinderen bij zich!

  Voorafgaand aan de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten is er vanaf 9.30 uur een feestelijk programma op de kade voor de kinderen. Presentator Cees v/d Meer en Clown Desallas spelen met de kinderen Sinterklaas spelletjes en oefenen op de kade de Sinterklaasliedjes. Ook zijn er stelt- en ballonpieten aanwezig. De Route Piet met zijn twee hondjes “Tom & Tommy" zorgen er wederom voor dat alles prima verloopt op het Vuykterrein.

  LET OP: In verband met de te verwachten drukte wordt de Dorpsstraat vanaf 09.30 uur afgesloten voor al het verkeer.

  Na de aankomst op het Vuykterrein en het begroeten van de kinderen, hun ouders en de burgemeester stapt de Goedheiligman op zijn paard Amerigo waarna hij onder begeleiding van Muziekvereniging ‘Door Kunst Verkregen’ uit Nieuwerkerk a/d IJssel, De blaaskapel, De Zwarte Roetjes, de pieten op stelten en de pepernoten pieten via de Dorpsstraat Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg, richting het Stadsplein gaat (maakt u gebruik van bovengenoemde route houdt u dan rekening met tijdelijke verkeershinder).

  De goedheiligman en zijn pieten komen om ongeveer 11.25 uur aan op het Stadsplein. Daar wordt hij opgewacht en verwelkomd door burgemeester Frank Koen en de kinderburgemeester Linouk van Dam. Op het Stadsplein vindt vervolgens nog een feestelijk programma plaats met muziek, spel en shows.

  Meer informatie vindt u op www.capelsefestiviteiten.nl.

Bezoekers

Vandaag0
Gisteren74
Deze week74
Deze maand927
Totaal242420

18 januari 2022

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

Information

×