WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Filter
 • Op vrijdagavond 29 december  bezochten vele bezoekers het midwinterconcert in de sfeervolle Dorpskerk aan de Kerklaan. Jonge zeer succesvolle laureaten van het Prinses Christina Concours traden er traditioneel op. Organisator Marja Smit had deze keer o.m. de zusjes Maria Eugenia Pedano (14 jaar!!),Anuschka Pedano in de aanbieding. Maria speelt hobo en samen met haar zusje die altviool speelt, stalen ze de show. Bijzonder spectaculair was dat Maria ook met hetzelfde gemak chansons van Edit Piaf zong. En wat een stem heeft zij. Een multitalent dus.

  Maar ook Floris Verweij op de vleugel liet o.m. in zijn begeleiding zien niet voor niets een winnaar van het Concours geweest te zijn. Wat een avond hebben de vele belangstellenden in de sfeervolle, met kaarsen verlichte kerk gehad dankzij deze bijzonder gelatenteerde jonge musici.

  Vooraf speelde Hans van Haeften, oud-leerling van de Capelse muziekgetrouw op het fraaie orgel. Intussen volledig professional, verraste hij zijn gehoor met virtuoos orgelspel.

   

  2017 12 29 WOP Midwinterconcert A.Kers 112

  2017 12 29 WOP Midwinterconcert A.Kers 136

  2017 12 29 WOP Midwinterconcert A.Kers 142

  2017 12 29 WOP Midwinterconcert A.Kers 163

 • Uw wooncomfort verbeteren én op uw energierekening besparen?

  Kom dan naar de informatiebijeenkomst ‘Energiebesparing Merelwijk / Merellaan Oost - Wiekslag’ op 11 februari a.s. om 19.15 uur in de Elimkerk, Merellaan 346.

  Op de bijeenkomst krijgen woningeigenaren informatie over energiebesparende maatregelen die u in uw woning kunt aanbrengen. En, hoeveel u hiermee kunt besparen op uw energierekening. De besparingen kunnen oplopen tot meer dan € 1.000,- per jaar!

  Collectieve inkoopactie

  Ook krijgt u informatie over de collectieve inkoopactie voor o.a. spouw- , vloer- en dakisolatie, het vervangen van de oude ketel door een HR-ketel, dubbel glas en zonnepanelen.

  Programma

  De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Capelle aan den IJssel in samenwerking met het Energie Collectief Capelle (ECC), de Woonwijzerwinkel en de Vereniging van Huiseigenaren Merelwijk en Merellaan Oost - Wiekslag.

  19.15 uur - Ontvangst met koffie/thee
  19.45 uur - Welkom en toelichting door het bestuur
  20.00 uur - Bijwonen sessie over isolatie of zonnepanelen door Woonwijzerwinkel (keuze)
  20.30 uur - Pauze met één op één advies
  20.45 uur - Bijwonen sessie over isolatie of zonnepanelen door Woonwijzerwinkel (keuze)
  21.15 uur - Eén op één advies

  Meer informatie?

  Kijk op www.woonwijzerwinkel.nl/gemeente/capelleaandenijssel. Meer informatie vindt u ook op www.merelwijk.nl en www.merellaan.nl, of neem contact op met Dick Biesta van het Energie Collectief Capelle op telefoon 010-4517746.

  Wij adviseren u graag over hoe u een comfortabele en energiezuinige woning kunt realiseren. Goed voor het milieu én goed voor uw portemonnee!

  Tot ziens op 11 februari!

 • Neem je Valentijn mee naar dit feestelijke concert met laureaten van het Prinses Christina Concours.

  Florian Verweij (piano), Sander de Jong (tenor), en het Ravel Trio (Mirna Ackers - dwarsfluit, Lotus de Vries - altviool , Oxana Thijssen -harp).

  Florian, Sander, Mirna, Lotus en Oxana studeren alle vijf aan het Conservatorium van Amsterdam, wonnen diverse prijzen, o.a. bij het Prinses Christina Concours en volgden masterclasses bij beroemde musici. Zij geven regelmatig concerten, ook in grote zalen zoals het Concertgebouw als solist of in kamermuziekverband. Florian zit daarbij nog op het gymnasium, maar maakte toch al een concerttour door Canada en de Verenigde Staten. Mirna studeert naast dwarsfluit Muziekwetenschappen aan de universiteit van Amsterdam. 

  Het programma is nog niet bekend, maar zal vol afwisseling zijn. 
  Kaarten kosten € 8,- , incl. koffie of thee met gebak (!) in de pauze. 

  Plaats: Isala theater

  Datum: zondag 14 februari 2016

  Tijd: 14:00 - 16:00 uur 

 •  

  Het is voor het seizoen 2016 onder voorwaarden nog mogelijk om gratis een stuk tuin in gebruik te krijgen op het Stadslandbouwproject aan de Rubenssingel.

  Laat snel weten als je interesse hebt.

  Stuur je adresgegevens en telefoonnummer met je motivatie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Zondag 10 januari 15.00 – 17.00 uur

  Van Cappellenhuis begint 2016 met een concert met muzikaal vuurwerk van het Magma Duo met Emmy Storms (viool) en Cynthia Liem (piano). Het duo was finalist van de Dutch Classical Talent Tour & Award. Zij brengen een afwisselend programma met verschillende muziekstijlen van puur klassiek tot muziek vol theatrale effecten: werken van Beethoven, Igudesman, Hyung-ki Joo en Mendelssohn. Kijk voor meer informatie en bijzonderheden op onze website.

  Kaarten kopen en bestellen

  • via www.vancappellenhuis.nl (voorkeur)
  • bij Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164, Capelle a/d IJssel (10-12 uur en 14-17 uur)
  • aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang (indien voorradig)
  • kaarten meezingconcert tevens verkrijgbaar bij de Bibliotheek aan de IJssel

   

Bezoekers

Vandaag100
Gisteren246
Deze week1475
Deze maand3565
Totaal156761

15 december 2018

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.Joomla Extensions powered by Joobi