WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Filter
 • Door het WOP worden voor alle wijkbewoners en andere belangstellenden minimaal 4 maal per jaar in de eigen wijk openbare bijeenkomsten georganiseerd.

  • Donderdag 8 maart 2018
  • Woensdag 13 juni 2018
  • Donderdag 20 september 2018
  • Donderdag 29 november 2018

   

  Meld je voor het ontvangen van uitnodigingen aan op het home-scherm onder "WOP Digitaal". Je ontvangt dan ongeveer 2 weken voor aanvang de uitgebreide agenda en de notulen van de vorige bijeenkomst.
  Spelregels

  • Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur.
  • Ook de wijkwethouder is aanwezig. Spreekuur van de wijkwethouder vindt plaats van 19.00 uur tot 20.00 op dezelfde locatie, na telefonische afspraak via telefoonnummer 010 – 2848238.
  • Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt.
  • Alle verslagen en uitnodigingen worden in principe per email verspreid.
  • U kunt op de verzendlijst komen door u in te schrijven in de linkerkolom op deze pagina.
  • In voorkomende gevallen kunt u – na overleg met het bestuur – vragen om een papieren afschrift per post.
  • In principe komt de voorzitter van iedere bijeenkomst uit de eigen wijk

   

  Wijkwethouder: dhr. Dick van Sluis

  Gebiedsregisseur: dhr. Werner Kasten

 • De Koopjeskelder naast portiekingang 221-320 aan de Baronie te Capelle aan den IJssel bestaat al 18 jaar. Bewoners kunnen hier tweedehands spullen brengen en kopen. Door de renovatie van Woonzorgcentrum Zorgbreed, moest de Koopjeskelder sluiten. Op 6 januari aanstaande is de heropening.

  Tot 1 oktober viel de Koopjeskelder, voorheen de Second Hand winkel, onder Woonzorgcentrum Zorgbreed. Vrijwilligers van de Koopjeskelder, Ria Snijders, Jolanda Zevenbergen, Miep Schoemaker en Marian Benningshof vonden dat de Koopjeskelder absoluut weer terug moest komen. Zij hebben doorgezet om zelfstandig open te gaan met ondersteuning van Woonzorg en Buurtkracht.

  Astrid Keerveld is buurtcoach van Buurtkracht in Oostgaarde: “De Koopjeskelder heeft ook een belangrijke sociale functie. Regelmatig komen ouderen van het wooncomplex lekker rondkijken en een babbeltje maken. Zij voelen zich minder eenzaam en komen minder snel in een sociaal isolement terecht.” Momenteel is de Koopjeskelder dicht voor een goede schoonmaakbeurt en om alle spullen uit te zoeken.

  Voor leuke spulletjes voor een leuk prijsje kunt u vanaf 6 januari op de woensdag van 13.00 tot 15.00 uur en op de vrijdag van 11.00 tot 14.30 uur terecht bij de dames van de Koopjeskelder. Wie nog spullen heeft staan die alleen nog maar stof staan te vangen, schroom niet deze te doneren aan de Koopjeskelder. Het krijgt allemaal een leuk plekje in de winkel, zodat iemand anders er weer plezier aan kan beleven.

 • Op zaterdag 9 januari 2016 kunt u uw oude kerstboom op zes plaatsen in Capelle inleveren. Voor iedere ingeleverde kerstboom ontvangt u 50 eurocent.

  Op de volgende plaatsen en tijden kunt u de boom inleveren:

  Van 12.00 tot 14.00 uur:

  • Capelle-West, ’s-Gravenland: Paganinistraat
  • Oostgaarde: Hollandsch Diep
  • Fascinatio: voorkant van het MFC aan de Educatesstraat
  • Schenkel: Dotterlei op grasveld tegenover C1000

  Van 14.00 tot 16.00 uur:

  • Middelwatering: Lijstersingel naast gemeentehuis
  • Schollevaar: Aïda op parkeerplaats
  • Schollevaar: Beatrijs Erf
  • Groenafval

  We voeren de bomen met het groenafval af en leveren zo een positieve bijdrage aan de afvalscheiding. Al ons groen afval gaat naar Indaver. Daar wordt het grootste deel gecomposteerd en voor een klein deel voor energie gebruikt.

  Vuurwerk resten

  Zoals gebruikelijk vegen wij ook dit jaar weer op nieuwjaarsdag de straten om ze te ontdoen van vuurwerkresten. Wij vragen ook of u met oud en nieuw de vuurwerkresten op wilt ruimen. Zo houden we met elkaar de buurt schoon en leveren we een positieve bijdrage aan de veiligheid. Vaak gebeuren op nieuwjaarsdag de meeste ongelukken vanwege het aansteken van de restanten.

  Openingstijden afvalbrengstation

  Alleen op 1e en 2e kerstdag is het afvalbrengstation aan de Groenendijk gesloten. Alle overige dagen kunt u hier gewoon terecht. De openingstijden zijn van 8.00 tot 16.00 uur, maar op donderdag 24 december en op woensdag 31 december sluit het afvalbrengstation om 15.00 uur. Het afvalbrengstation is ook gesloten op donderdag 1 januari 2016.

  Extra inzameling

  Omdat 2e kerstdag op een vrijdag valt en dit de drukste inzameldag van de week is, wordt er in delen van de gemeente afval opgehaald m.u.v. de wijk Schenkel, in deze wijk worden de afvalcontainers op zaterdag 27 december geleegd. In de straten tussen Slotplein en Meeuwensingel, de zogenaamde Oude Plaats, wordt het afval zoals gewoonlijk op woensdag ingezameld. Vanwege het gebruik van minicontainers hoeft hier geen aanpassing plaats te vinden.

 • Vernieuwing en uitbreiding van De Koperwiek, invoering van een 30 km-zone op de centrumring, ruimte voor zelfbouw aan de Rubenssingel en op De Mient en het beter toegankelijk en beleefbaar maken van de parken. Dat zijn enkele ambities uit de gebiedsvisie Centraal Capelle waarop bewoners vanaf donderdag 17 december kunnen inspreken. In de gebiedsvisie staan de verbeteringen die de gemeente de komende jaren samen met partijen wil realiseren in en rond het Capelse centrumgebied. De inspraakperiode loopt tot en met woensdag 20 januari 2016.

  De gebiedsvisie Centraal Capelle is het afgelopen jaar samen met bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers opgesteld. Tijdens tientallen bijeenkomsten, in gesprek met wethouders op de markt, tijdens activiteiten als ‘pret in het park’ en via de Facebookpagina Centraal Capelle hebben Capellenaren aangeven welke verbeteringen zij graag zouden zien in en rond het centrum van Capelle. Die ideeën zijn zo goed als mogelijk vertaald in de plannen. Zo wil de gemeente het Stadsplein ingrijpend vernieuwen en hier meer evenementen mogelijk maken, worden kruispunten en wegen rond het centrum opnieuw ingericht, wordt de verbinding met de Hollandse IJssel versterkt en worden er de komende jaren op diverse plekken nieuwe woningen gebouwd die passen in de buurt.

  CentrumXpeditie

  De gemeente wil dat Capellenaren de komende jaren alle ontwikkelingen op de voet kunnen volgen en kunnen meedoen. Daarom is de gebiedsvisie vormgegeven in een route door het gebied: de CentrumXpeditie. Deze route komt tegemoet aan de behoefte van veel bewoners aan een wandeling of een rondje om hard te lopen. Mensen kunnen de route lopen met behulp van een papieren routekaart en een online versie: www.centrumxpeditie.nl. Op deze website staan alle plannen voor Centraal Capelle op de kaart. De komende periode komt er ook een versie van de route voor de smartphone. En de gemeente gaat er samen met organisaties voor zorgen dat mensen die de route wandelen op de ontwikkellocaties kunnen beleven wat er de komende jaren gaat gebeuren.

  ‘De Huiskamer’

  Eén van de punten op de route van de CentrumXpeditie is ‘de Huiskamer’ in de Koperwiek. In een leegstand pand in het winkelcentrum krijgen Capellenaren informatie over alle ontwikkelingen, kunnen ze reageren op de gebiedsvisie en actief meewerken aan alle verbeteringen in Centraal Capelle. ‘De Huiskamer’ draait proef op zaterdag 12 december. Tijdens de ZelfbouwZaterdag kunnen mensen dan in ‘de Huiskamer’ terecht voor informatie over alle mogelijkheden om aan de Rubenssingel en op De Mient zelf een droomhuis te (laten) bouwen. Na de ZelfbouwZaterdag volgen er meer activiteiten waarbij Capellenaren zelf kunnen meewerken aan verbeteringen in Centraal Capelle.

   

  Bron: gemeente Capelle aanden IJssel

 •       

   

  Beste muziekliefhebber(s),

  De Werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering nodigt u graag uit voor het
  MIDWINTERCONCERT
  dat plaatsvindt op
  vrijdag 18 december 2015
  in de
  DORPSKERK
  van 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
  De kerk is volledig in kerstsfeer met een grote kerstboom en echte brandende kaarsen in de antieke kroonluchters.

   

  Klik hier voor meer informatie

 • Onderstaand een aantal foto's van het optreden op 22 november jl. tijdens het zeer goed bezochte lunchconcert in het Isala theater.
  Laureaten van het Prinses Christina Concours Oxana Thijssen (harp) en Stephan Harsono (piano) traden op. 

  (Klik op de afbeelding voor een grotere weegave van de foto's)

 • Het voormalige Sloteiland van Capelle is weer toegankelijk voor publiek. De afgelopen maanden is het eiland opnieuw ingericht en zijn de contouren van het oude slot zichtbaar gemaakt. Wethouder Jean-Paul Meuldijk verrichtte vandaag de openingshandeling. Daarna onthulde hij een bijzonder eeuwenoud ornament, dat tijdens de werkzaamheden is gevonden.

  Wethouder Jean-Paul Meuldijk: “Veel Capellenaren weten helemaal niet dat tussen de Slotlaan en de Raadhuisstraat vroeger een kasteel stond. Het verhaal van het Slot van Capelle gaat terug tot het jaar 1275. Er is hard gewerkt om de buitenste contouren van het slot en de voormalige bebouwing op het eiland weer zichtbaar te maken. Dat het Sloteiland nu weer wordt opengesteld voor bezoekers is een prachtige aanwinst voor het culturele erfgoed in Capelle.”

  Oude kasteeltorens

  Het initiatief voor de herinrichting van het Sloteiland is afkomstig van de werkgroep Slotpark van de Historische Vereniging Capelle. De contouren van de oude kasteeltorens zijn met houten vlonders gemarkeerd. De buitenste contouren van het slot zijn nu herkenbaar door een beschoeiing en een aarden wal dat rondom het gehele eiland is aangebracht. De bebouwing die op het eiland stond, voordat het slot werd gebouwd, heeft vorm gekregen door het aanbrengen van stenen. Bloembollen verwijzen naar de voormalige kreek, en een speelvoorziening in de vorm van een trekvlot verwijst naar een vroegere ophaalbrug.

  Archeologische vondst

  Tijdens de werkzaamheden aan het voormalige Sloteiland is een bijzonder bouwornament gevonden. Wethouder Meuldijk: “Wij hebben de vondst meteen gemeld bij het Bureau voor Oudheidkundig Onderzoek in Rotterdam. Het blijkt om een typische zandstenen kraagsteen of console uit omstreeks 1600 te gaan, gemaakt om een moerbalk in een grote ruimte zoals een kasteel te ondersteunen.” Het ornament heeft een renaissanceversiering met aan de voorzijde een kop en aan beide zijkanten een ‘voluut met bladmotief’. Dit was veel voorkomend in het Zuid-Holland van omstreeks 1600. “De kraagsteen met kop wijst er mogelijk op dat er een serie van dergelijke kraagstenen is geweest. Mogelijk kunnen er dus nog meer bouwfragmenten in en langs de gracht liggen. Wij zullen daarom toekomstig baggerwerk of ander werk in en langs de gracht goed laten begeleiden en ervoor zorgen dat dergelijke vondsten niet verloren gaan”, aldus de wethouder.

  Informatie voor bezoekers

  Het Sloteiland is de gehele dag vrij toegankelijk. Het ornament is vanaf het voorjaar van 2016 te bezichtigen in het Dief- en Duifhuisje. Dan gaat het kleinste museum van Nederland weer open. Meer informatie over de geschiedenis van het Slot is ook te vinden op de website van de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel : www.hvc-capelle.nl

 • Op woensdag 16 december 2015 om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) vergadert het Wijkoverlegplatform Middelwatering in Buurtcentrum De Fluiter.

  Op de agenda staan de volgende punten:

  1. Opening.
  2. Mededelingen.en ingekomen stukken.
  3. Verslag van de WOP vergadering van 8 september 2015.
  4. Ingekomen stukken.
  5. Presentatie Nikki ten Zijthoff – Ambulant Kinderwerker.
   --- pauze ---
  6. Presentatie Steven Wierickx - Stadsmarinier
  7. Informatie uit de werkgroepen.
  8. Rondvraag.
  9. Sluiting.

  Na afloop van de vergadering nodigen wij u graag uit voor een hapje en een drankje.

  De wijkwethouder, Dick van Sluis, houdt voor de vergadering spreekuur. Als u daarvan gebruik wilt maken, dient u dat van tevoren te melden bij de secretaresse van de wethouder, telefoonnummer 010 – 2848234.

  Ook de buurtagent houdt spreekuur voor aanvang van de WOP-vergadering.
  Hiervoor hoeft u niet van tevoren een afspraak te maken.

Bezoekers

Vandaag103
Gisteren246
Deze week1478
Deze maand3568
Totaal156764

15 december 2018

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.Joomla Extensions powered by Joobi