WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

  
  

Bezoekers

Vandaag149
Gisteren218
Deze week1034
Deze maand3341
Totaal149978

17 november 2018
by acls us

Laatste nieuws

Filter
 • Hiermee nodigen wij u uit voor de openbare vergadering van het WOP Middelwatering op dinsdag 20 september 2016

   

  Lokatie: Wijkpunt Torenhof, Torenhof 1, Capelle aan den IJssel
  Aanvang: 20:00 uur (koffie/thee vanaf 19:30 uur)

   

  In de bijlage van deze uitdiging vindt u de volgende stukken: 

   

  De wijkwethouder, Dick van Sluis, houdt voor de vergadering spreekuur. Als u daarvan gebruik wilt maken, dient u dat van tevoren te melden bij de secretaresse van de wethouder, telefoonnummer 010 – 2848234.

  De wijkagent is ditmaal verhinderd en houdt geen spreekuur.

   

 •  

  Drie zeer bijzondere concerten staan op het programma.

  • Zondag 4 oktober 15.00 – 16.00 uur:

  NIET TE MISSEN

  Een bijzondere muzikale reis met KLASSIEK OP ZUID

  Kom naar het Van Cappellenhuis voor een heerlijke zondagmiddag met muziek. Op zondag 4 oktober om 15.00 uur neemt Klassiek op Zuid je mee naar het mooie Tsjechië. Onder leiding van Miranda Rademaker ga je op ontdekkingsreis en droom je weg bij strijkers, hobo, fluit en klavecimbel. Er worden composities gespeeld van o.a. Biber, Vranciky en de beroemde Antonin Dvorák.

  Toegang: € 10,00, jongeren tot 18 jaar betalen slechts E 5,00. Inclusief consumptie.

  Er zijn nog kaarten! Ga snel naar www.vancappellenhuis.nl of bel 010 2842026. Als je geluk hebt, zijn er tot een half uur voor de voorstelling ook aan de zaal nog kaarten verkrijgbaar.

   

  • Zaterdag 24 oktober 2015 20.00 – 22.00:

  EEN BUITENKANS

  Muziek in de sfeer van de ‘Twenties’ met

  ENSEMBLE LUMAKA

  Ensemble Lumaka behoort tot de meest succesvolle ensembles van Nederland; gelauwerd met diverse jury- en publieksprijzen, optredens in de grootste zalen van Nederland, meerdere CD’s en diverse optredens voor radio en televisie en op festivals in binnen- en buitenland. Met Jana Machalett (dwarsfluit), Martina Forti (altviool) en Miriam Overlach (harp). Er worden werken gespeeld van o.a. Ibert, De Falla, Debussy en Ravel.

  Toegang: € 15,00, jongeren tot 18 jaar E 7,50 inclusief pauzedrankje.

   

   

   

  • Zaterdag 31 oktober 20.15 – 23.30 uur:

  EEN TOPAVOND

  Jazz van internationaal niveau met

  EQUINOX TRIO MET MARJORIE BARNES

  Geboren en getogen in New York, heeft Miss Barnes het allemaal gedaan: van Jazz tot Soul, R&B, Funk, Broadway en weer terug. In een lange carrière heeft ze het podium gedeeld met legendes als Frank Sinatra, Marcus Miller, Lena Horne, Mel Lewis en vele anderen.

  Deze avond zal muzikaal omlijst worden door dj Eddy Geerts.

  Toegang: € 10,00, jongeren tot 18 jaar E 5,00

   

  Overige activiteiten in het Van Cappellenhuis:

  LUISTERKRING

  Een bijzondere Luisterking op 23 september met Podium van Radio 4: Lees een verslag hierover op onze website.

  Is samen naar muziek luisteren in de Luisterkring iets voor jou? Er zijn nog plaatsen. Meer informatie op onze website of mail naar marjasmit@kpnplanet.nl

  CURSUS KUNSTGESCHIEDENIS

  De lopende cursus is volgeboekt. De volgende cursussen starten op 13 november, 15 januari en 11 maart. Meer informatie op onze website of mail naar patriciahuisman@hotmail.nl

  CAPELS VROUWENKOOR

  Het koor repeteert op woensdagavond. Van klassiek tot pop. Belangstelling? Meer informatie: tm2025@tiscali.nl

   

  Kaarten bestellen

  - via www.vancappellenhuis.nl (voorkeur)

  - bij Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164, Capelle a/d IJssel (10-12 uur en 14-17 uur)

  - aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang (indien voorradig)

 • Vrijdag 9 Oktober wordt er bij Buurtcentrum De Fluiter weer een Bingoavond gehouden

  Zoals altijd start het spel om 20.00 uur maar vanaf 19.30 uur is de zal geopend. Voor € 5 koopt u 4 rondes en er is een extra super ronde voor € 2. Zoals altijd hebben we weer prachtige prijzen! Drankjes kunt u kopen aan de bar, neem u vrienden en familie mee voor een gezellige avond bij Buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3.

  Met vriendelijke groet,

  Monique Smelt

  Buurtcentrum De Fluiter

   

  Meer informatie...

 • Op zaterdagavond 3 oktober wordt er weer soep gekookt bij buurtcentrum de Fluiter. Buurtbewoners zijn van harte welkom om een lekkere maaltijdsoep te komen eten, voor € 2 per persoon. Kinderen vanaf 12 jaar mogen ook aanschuiven. U kunt vanaf 17.00 uur aan tafel om in goed gezelschap te genieten van een lekker soepje.  Meld u aan voor de soep via telefoonnummer 010 4519751, het kantoor aan de Wiekslag 3 of via buurtcentrumdefluiter@gmail.com.

  Vanaf 19.00 uur wordt de ruimte vrijgemaakt om spelletjes te spelen. U kunt Rummikub en domino spelen, sjoelen, klaverjassen enz. Als u alleen voor de spelletjes komt hoeft u zich niet aan te melden en daar zijn ook geen kosten aan verbonden. U kunt aan de bar wat te drinken bestellen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus kom gezellig naar de Fluiter voor een leuke avond!

  Erica Gijzendorffen

  Bestuurssecretaris Buurtcentrum De Fluiter

  Meer informatie...


 • Op 13 november 2015 vindt de derde landelijke actiedag tegen woninginbraken plaats. Tijdens 1DagNiet roepen we samen met jou inbrekers een halt toe. Met steun van politie en overheden. Eén dag geen woninginbraken: #1dagniet

  Zet op 13-11-'15 met jouw straat, school of buurtvereniging inbraakpreventie op de kaart!

   

  Meer informatie kan je vinden op
  www.1dagniet.nl 

 • Samen eten verbindt. Daarom konden 1000 Capellenaren gisteren plaats nemen aan de langste eettafel voor een heerlijk diner tijdens de Week van de Eenzaamheid. Door de hele Koperwiek en buiten op het Stadsplein liep een lange, feestelijk versierde tafel. Onder de aanwezigen waren wethouder Josien van Cappelle (D66) en fractielid Ton Lange (Leefbaar Capelle). Na het eten kon er op het stadsplein aangeschoven worden om een filmpje te pakken bij de pleinbioscoop van het Isala Theater, waar Eat, Pray, Love gedraaid werd.

  Hieronder een kleine foto impressie van de "Langste tafel in Capelle".

  (Klik op een foto om te vergroten en/of diapresentatie te starten)

 • Capelle aan den IJssel mag zich een jaar lang groenste stad van Nederland noemen. Capelle sleepte deze prestigieuze titel van de stichting Entente Florale gistermiddag in de wacht tijdens de Nationale Groendag in Bergen op Zoom.

  Ootmarsum (gemeente Dinkelland) ging aan de haal met de titel van groenste dorp. Naast goud in de categorie Steden won Capelle ook twee extra certificaten van verdienste. Eén in de categorie ‘groen en economie’ en één in de categorie ‘groen en gezondheid’.
  Groenwethouder Jean-Paul Meuldijk nam in Bergen op Zoom de prijzen in ontvangst. “Dit is geweldig voor Capelle”, reageerde hij enthousiast na afloop. “We noemen onszelf Parkstad naast Economische Motor. De titel van groenste stad bewijst dat we ons terecht zo profileren. En het is een belangrijke erkenning voor de manier waarop we in Capelle met het groen omgaan.”

  Groencompetitie

  Capelle werd begin 2015 genomineerd door Entente Florale. Deze stichting organiseert jaarlijks een groencompetitie tussen steden en dorpen. De stichting vraagt hiermee aandacht voor het belang van groen bij overheden, ondernemers en inwoners.

  In juni bezocht een professionele jury een dag lang de IJsselstad en onderzocht zaken als de visuele en ruimtelijke kwaliteit van het groen, cultuurhistorisch erfgoed, cultuurgroen en buiteninrichting, natuur en landschap, recreatie, duurzaamheid, participatie en communicatie.

  Juryrapport

  Op al deze zaken samen scoorde Capelle het gemiddelde rapportcijfer van een 8,3. In het juryrapport worden allerlei zaken genoemd, onder meer de goede samenwerking tussen de gemeente en haar omgeving: “Capelle aan den IJssel betrekt in al haar plannen haar inwoners, verenigingen en bedrijven.” En: “Het Parkmanagement bij het Rivium, het zelfbeheer van inwoners en de stadslandbouwprojecten zijn voorbeelden, waarbij de voordelen van participatie duidelijk zichtbaar zijn door een hoger inrichtings- en onderhoudsniveau.”

  Capelle mag nu gaan deelnemen aan de competitie voor groenste stad van Europa. Deze titel werd vorige week gewonnen door Bergen op Zoom. De Brabantse stad won vorig jaar de titel groenste stad van Nederland.

 • De Werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering nodigt u graag uit voor het

  LUNCHCONCERT

  dat plaatsvindt op

  donderdag 8 oktober 2015 in het Isala theater

  met het

  TRIO ROSSO

  Lisette Carlebur - viool, Chieko Donker Duyvis - cello en Xenia Evers - piano

  In 2002 zijn de concerten door de Werkgroep Muziek gestart, 138 concerten zijn intussen gepasseerd en nog steeds zijn ze even succesvol! U kunt ook op 8 oktober weer genieten van de jonge toptalenten van het Prinses Christina Concours. Het TRIO ROSSO zal in wisselende samenstelling optreden. Het programma is nog niet bekend, maar bevat zeker weer prachtige klassieke werken. Het Trio heeft diverse prijzen gewonnen, o.a. - uiteraard -  bij het Prinses Christina Concours. Ook hebben de jonge dames afzonderlijk en als duo prijzen gewonnen, masterclasses gevolgd bij beroemdheden, voor de radio opgetreden en met leden van het Concertgebouworkest samengespeeld, concerten gegeven in belangrijke zalen etc. etc. Lisette en Chieko zitten nog op het VWO/Gymnasium en volgen daarnaast lessen aan de Jong Talent-afdeling van het conservatorium van Amsterdam,  Xenia is derde jaars bachelorstudent aan het conservatorium van Amsterdam.

  Helaas ontkomen wij niet aan het doorvoeren van een prijsverhoging voor de kaarten van de lunchconcerten. Het WOP-Middelwatering zag zich genoodzaakt het budget voor de concerten te verlagen in verband met nieuwe initiatieven, waarvoor ook geld nodig was en het Prinses Christina Concours kondigde voor het eerst sinds 2002 een prijsverhoging aan voor bemiddelingskosten. Toch willen wij proberen deze lunchconcerten voor iedereen toegankelijk te houden. Besloten is de prijs voor de komende lunchconcerten te verhogen naar € 3,- p.p., incl. garderobe en ook nog steeds een kopje koffie of thee na afloop. Maar…deze lage prijs kan alleen gehandhaafd worden als daarnaast degenen die meer kunnen missen voor deze concerten de in de foyer opgestelde “schatkist” gul vullen met een vrijwillige bijdrage. Voor 2016 zal dan nader bekeken worden of de huidige prijs gehandhaafd kan worden.

  Het concert is van 12.45 – 13.25 uur.

  Het theater is open van 12.15 – 13.50 uur. Kaarten á € 3,- incl. koffie/thee na afloop zijn verkrijgbaar bij de kassa van het theater. U kunt ook kaarten bestellen via www.isalatheater.nl., maar dan komt er per kaart € 0,90 reserveringskosten bij. Meer info: zie www.isalatheater.nl

  Om alvast in uw agenda te zetten:

  De data van de volgende concerten zijn: do. 19 november, vr. 18 december, zo. 14 februari, vr. 18 maart, do. 21 april en do. 26 mei.

 • In opdracht van het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard test de gemeente Capelle aan den IJssel jaarlijks de waterkerende kleppen in de tunnel onder de Abram van Rijckevorselweg en in de Blinkerttunnel onder de Algeraweg.

  Op woensdag 7 oktober 2015 wordt de klep in de hoofdrijbaan van de Blinkerttunnel onder de Algeraweg getest. Dit gebeurt tussen 05.30 tot 06.15 uur. Gedurende deze periode is de hoofdrijbaan afgesloten voor al het verkeer. De politie, brandweer en de ambulancedienst kunnen in noodgevallen wel gebruik maken van de fietsers- en voetgangerstunnels.

  Aansluitend worden ook de kleppen in de fietsers- en voetgangerstunnels van de Blinkerttunnel onder de Algeraweg een voor een getest. Dit gebeurt tussen 06.15 uur tot 07.00 uur. Gedurende deze periode worden de tunnels om de beurt afgesloten. Op deze wijze is er altijd een tunnel open voor de fietsers en voetgangers. Hierna wordt de klep in de fiets- en voetgangerstunnel onder de Abram van Rijckevorselweg getest tussen 07.15 uur tot 07.45 uur. Gedurende deze periode kan er geen gebruik worden gemaakt van de fiets- en voetgangerstunnel. Het verkeer wordt middels info-borden tijdig op het testen geattendeerd en omgeleid.

  De Abraham van Rijckevorselweg en de Algeraweg zijn waterkerende dijken in beheer bij het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard. De waterkerende kleppen in tunnels onder de Abram van Rijckevorselweg en de Blinkerttunnel onder de Algeraweg zijn aangebracht om bij hoogwater te voorkomen dat het water verder Capelle in kan stromen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het informatiecentrum van de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoon (010) 284 8484.       

 • Helpt u ook mee met het scheiden van afval en komt u zakken voor het plastic, blik en drankenkartons te kort? U kunt deze zakken op de volgende punten gratis afhalen:

  • Informatiecentrum gemeentehuis, Rivierweg 111, Capelle aan den IJssel op werkdagen van 8.00 uur tot 17.00 uur;
  • Afvalbrengstation, Groenedijk 12 op werkdagen van 8.00 uur tot 16.00 uur;
  • Plus aan het Slotplein, tijdens openingtijden;
  • Dierenwinkel aan de Doormanstraat, tijdens openingstijden;
  • Vrijwilligersinformatiepunt (VIP), Meeuwensingel 1a op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur.

  Daarnaast zijn de zakken verkrijgbaar bij de wijkwinkels:

  • Schollevaar (Picassopassage 33, winkelcentrum De Scholver);
  • Schenkel (Bongerd 14);
  • Oostgaarde (Purmerhoek 184, 2de etage);
  • Middelwatering (Buurtcentrum de Fluiter, Wiekslag 3).

  Wilt u de zakken gratis thuisbezorgd krijgen, dan kunt u deze bestellen viawww.zakkenbestellen.nlof via nummer 0800 - 7329253.

 • Maandagochtend gaf wethouder Dick van Sluis op de Montessorischool in Capelle aan den IJssel het startsein voor het project Splash Capelle van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Met dit project wil het CJG stimuleren dat kinderen elke dag kraanwater drinken. Dit is niet alleen gezond voor kinderen, het is ook gemakkelijk en voordelig voor ouders.

  Water drinken helpt bij het voorkomen van overgewicht en draagt bij aan een gezonde leefstijl. Om kinderen te stimuleren elke dag kraanwater te drinken, krijgt elk kind een waterbidon voorzien van zijn of haar naam. Ook vinden verschillende activiteiten plaats om Splash Capelle te promoten. Bijvoorbeeld een poppentheatervoorstelling en een gastles die wordt verzorgd door het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook wordt er op het consultatiebureau extra aandacht besteed aan water drinken door een themahoek.

  Samenwerking

  Het Centrum voor Jeugd en Gezin is initiatiefnemer van Splash Capelle. Het project wordt gerealiseerd dankzij subsidie van de Van Cappellen Stichting en in samenwerking met Sportief Capelle, Fysiocapelle, Health Risk Control en Creatief van Huis Uit. Er zijn drie deelnemende scholen: de Montessori school en de beide locaties van de Klim-Op (Roerdomp en de Bongerd).

 • Winkelcentrum De Koperwiek nodigt haar buren uit voor het Buurtfeest op vrijdag 25 september a.s. vanaf 17:00 uur. In samenwerking met de Vijverhof wordt voor max. 1000 gasten een heerlijke maaltijd verzorgd. In het winkelcentrum en op het Stadsplein staan lange tafels (kramen) en stoelen waar de gasten plaats kunnen nemen. Alle tafels zijn gezellig gedekt. Tijdens de maaltijd wordt uiteraard gezorgd voor passend entertainment, zoals een accordeonist, zeemanskoor of tafelgoochelaar.

  Voor wie

  Tijdens de Week van de Ontmoeting (eind sept/ begin okt) wordt Nederland opgeroepen de deur uit te gaan. Door iets te ondernemen buitenshuis worden bewoners gestimuleerd in contact te komen met elkaar. Wanneer u iemand kent die graag in contact komt met anderen, kunt u deze mensen hiervoor uitnodigen. Help de ander de drempel over te stappen. Wereldhave biedt met haar winkelcentrum De Koperwiek en de Gemeente Capelle met haar Stadsplein een mooie ontmoetingsplek hiervoor

  Aanmelden

  U kunt zich aanmelden tot 17 september voor de langste tafel bij het Vrijwilligers Informatie Punt aan de Meeuwensingel 1a,
  of telefonisch via 010- 2640220.
  Ook kunt u zich aanmelden bij Woonzorgcentrum de Vijverhof, Buurtcentrum de Fluiter, Isala Theater en Cappuzzino in de Koperwiek.

  BIOS TE BUITEN

  Aansluitend begint om 20:30 uur de pleinbioscoop. In samenwerking met het Isala theater komt er op het stadsplein een groot scherm te staan en wordt de film "Eat Pray Love" vertoond met Julia Roberts. Bijwonen van de voorstelling is gratis Er zijn genoeg stoelen aanwezig, u mag ook uw eigen stoel meenemen. Vroege vogels kunnen één van de al aanwezige stoelen claimen. We raden u aan om voor de koelere avonduren extra kleding mee te nemen.

 • Digitaal Meedoen Happening
  Op deze Happening: diverse stands en presentaties over hoe je beter met computers en internet kunt omgaan. Ben er, en maak kans op leuke en mooie prijzen zoals een chocolade iPad, een échte tablet, gratis computer-APK of internetcursus. Kom ook, of tip iemand anders!
   
  Wanneer? Vrijdag 18 september van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Stadsplein

 • Op dinsdag 23 september 2014 om 20:00 uur vergadert het Wijkoverlegplatform Middelwatering in buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3. De zaal is open vanaf 19:30 uur.

   

  Naast de vaste agendapunten (mededelingen, verslag en werkgroepen), komen aan de orde:

  Aftreden voorzitter en secretaris WOP-bestuur,

  Wijkgericht werken,

  Onderzoek Buurtkracht,

  Wijkleefbaarheidsbudget 2015,

  Presentatie Centrum Jeugd en Gezin.

   

  Spreekuren

  Voorafgaand aan de vergadering houdt wijkwethouder Dick van Sluis spreekuur. Hiervan kunt u alleen gebruik maken na telefonische aanmelding op telefoonnummer (010) 2848234. Het spreekuur vindt ook plaats in het Buurtcentrum. 

  De buurt agenten houden spreekuur een half uur voor aanvang van WOP vergadering (vanaf 19:30 uur). Voor dit spreekuur hoeft u geen afspraak te maken.

   

  De vergaderingen van het WOP zijn openbaar en we nodigen bewoners van Middelwatering van harte uit de vergadering bij te wonen.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Piet van Noorden, wijkcoördinator Middelwatering. 

  Telefoonnummer: (010) 2848722

  E-mail: P.van.Noorden@capelleaandenijssel.nl

 •  

  zaterdag 27 september, 19.30-23.30 uur

  bar open vanaf 19.00 uur

  GROOTS JAZZ-FESTIJN IN EEN MARITIEM SFEERTJE

  toegang gratis

   Zaterdag a.s. is het zover! De herstart van de jazz in het Van Cappellenhuis!

  Dat gaan we groots vieren met artiesten van naam en faam die ook later in het seizoen hun opwachting maken met een avondvullend optreden. Jan Keur, onze vroegere jazz-programmeur, zou er trots op zijn. U kunt deze avond - gratis! - genieten van verschillende bands die tot slot ook nog met elkaar gaan jammen. Het geheel wordt door een team van Noes Fiolet in een maritiem sfeertje gegoten en...een cateraar zorgt ervoor dat u niet op een droogje hoeft te zitten. De bar is open vanaf 19.00 uur!

  Om 19.30 uur zorgen de musici voor een verrassende muzikale start., die u niet mag missen.

  Om 20.15 uur volgt de officiële opening van de avond door mevrouw M.J. van Cappelle, wethouder van cultuur.

  Daarna is weer  "het woord" aan de muzikanten met tot slot een spetterende jamsessie.

  De musici zijn:

  Yoran van Aarssen (finalist Erasmus Jazz Prijs), "Kenturah's Kitchen", Bart van Lier,

  Trio Jeroen Brokkelkamp en Masha Bijlsma.

   

  Het is aan te raden goed op tijd te zijn, dus vóór 19.30 uur, want er mogen volgens de brandweervoorschriften maar een beperkt aantal mensen tegelijk in het Van Cappellenhuis.

   

  ACTIE:

  Bij aankoop van kaartjes voor de hele serie jazz-concerten krijgt u op 27 september één concert gratis!

  De volgende jazzconcerten (steeds op zaterdagavond 20.00 uur) in de serie Jazz à la Keur zijn:

  25 oktober: StarkLinnemann Quintet, 22 november: de Deense jazzband Traeben, 24 januari: de Braziliaanse jazzband Azul, 28 februari: Bart van Lier, Peter Niewerf en Ruud Ouwehand, 28 maart: Trio Jeroen Brokkelkamp, 25 april:  Masha Bijlsma Kwartet.

  N.B.: u kunt helaas op 27 september niet pinnen.

 • De rekenkamer doet onderzoek voor de gemeenteraad naar onder andere de effectiviteit van beleid en geeft de gemeenteraad daarover advies. Derekenkamer heeft onderzoek gedaan naar het functioneren van de WijkOverlegPlatforms (WOP’s) en de wijze waarop WOP’s bijdragen aan een effectievere wijkaanpak. Het rapport, de conclusies en aanbevelingen kunt u vinden op bij de rapporten van de Rekenkamer.

  Tijdens de commissievergadering werd het rapport in het bijzijn van de leden van de rekenkamer besproken.  Breed wordt door de commissie waardering uitgesproken voor het rapport. Op punten wordt geconcludeerd dat de vraagstelling misschien nog scherper had gemoeten. De rekenkamerheeft een inventarisatie van zaken gemaakt. De rekenkamer is van mening dat de raadsleden zelf de informatie moeten duiden en daar waar zij dit nodig vinden de discussie met het college aangaan.

  Met name de invulling van het wijkgericht werken, de mate van “afrekenbaarheid, vrijheid van handelen en aanspreekbaarheid” van vrijwilligers op taken en de democratische legitimatie binnen de WOP’s blijven punten van aandacht voor de meeste fracties. Daarom adviseerde de commissie de raad het college de opdracht te geven met een voorstel te komen over hoe het college invulling gaat geven aan de aanbevelingen van de rekenkamer. Dit voorstel wordt dan later nog een keer besproken met de commissie.

 • De bewaakte fietsenstallingen bij de winkelcentrums De Terp en De Koperwiek blijven gratis. Uit een evaluatie blijkt dat het gebruik van de stalling flink toenam, het aantal fietsendiefstallen rondom beide stallingen afnam en er veel minder ‘wild geparkeerde fietsen’ staan rondom de stalling. 

  Verdubbeling

  De fietsenstallingen werden per september vorig jaar gratis gemaakt met als doel het fietsgebruik in Capelle te bevorderen en ervoor te zorgen dat fietsen veilig en bij elkaar worden gestald, zodat het straatbeeld er beter uitziet. Uit de evaluatie blijkt dat dit is gelukt. Het gebruik van de fietsenstallingen verdubbelde bij De Terp (108% toename) ten opzichte van toen de stalling nog niet gratis was. Bij De Koperwiek steeg het gemiddelde gebruik van de fietsenstalling met 74 procent, met flinke uitschieters in bepaalde periodes. Bovendien nam het aantal diefstallen rondom beide stallingen af.

  'Verwachtingen overtroffen'

  Wethouder Eerdmans spreekt van een succes: “Dit is fantastisch. De proef met de gratis fietsenstalling heeft onze verwachtingen overtroffen. We waren al heel blij geweest met een stijging van het gebruik van de stalling van 25 procent. Uit een enquête bleek dat als mensen moeten betalen, ze geen gebruik  meer zouden maken van de bewaakte stalling. Daarom houden we de stallingen gratis, zodat iedereen ervan kan profiteren.”

 • Negen Capelse kruispunten krijgen de komende maanden nieuwe, moderne verkeersregelinstallaties. Dit betekent minder wachttijd voor de weggebruikers. De werkzaamheden gebeuren goeddeels buiten de spits, waardoor het verkeer er weinig last van zal hebben. Het betreft onder andere vier kruispunten op de Abram van Rijckevorselweg. 

  Vlotter en veiliger

  De nieuwe verkeersregelautomaten kunnen het verkeer vlotter en veiliger afhandelen. Daarnaast zijn de nieuwe lantaarns voorzien van LED-verlichting, wat de zichtbaarheid ten goede komt en ook flink scheelt in de energiekosten. Voor het fietsverkeer worden wachttijdvoorspellers geplaatst. Deze geven een indicatie van de wachttijd door middel van een teruglopend aantal lampjes. Als de fietsrichting eerder groen kan krijgen, dan loopt de wachttijdvoorspeller dus ook sneller af. Voor blinden en slechtzienden worden rateltikkers geplaatst.

  Kruispunten

  Het betreft de volgende kruispunten:

  • Abram van Rijckevorselweg – Blaardorpseweg
  • Abram van Rijckevorselweg – Oosterlengte / Burgemeester van Berensteijnlaan
  • Burgemeester van Berensteijnlaan – ’s-Gravenweg
  • Burgemeester van Berensteijnlaan - Schollevaartseweg
  • Abram van Rijckevorselweg – Couwenhoekseweg
  • Abram van Rijckevorselweg – IJsselmondselaan
  • Capelseweg – Evenaar / Zevensprong
  • Prins Alexanderlaan – ‘s-Gravenweg
  • Kralingseweg – Schenkelse Dreef  (onderdeel van reconstructie Kralingseweg)

  Een per week

  Er wordt ongeveer één installatie  per week vervangen. Het gaat dan om de verkeerslantaarns, masten, de lussen in de weg die het verkeer detecteren, verkeersregelautomaat zelf en alle bekabeling. Gedurende de werkzaamheden wordt meestal een rijbaanversmalling toegepast in combinatie met een tijdelijke verlaging van de maximum snelheid om te zorgen dat de afwikkeling van het verkeer op een veilige manier kan blijven plaatsvinden. Op sommige kruispunten wordt gedurende de werkzaamheden een tijdelijke verkeersregelinstallatie geplaatst. De kruispunten worden niet afgesloten.
  De eerste installatie die onder handen wordt genomen is die op het kruispunt Burgemeester van Berensteijnlaan – Schollevaartseweg.

 • De bewoners uit de Capelse wijk Middelwatering krijgen tot half september de kans om de wensen die ze hebben voor hun wijk digitaal door te geven aan hun Wijkoverlegplatform (WOP). Dit doen ze door te surfen naar onderzoek.capelleaandenijssel.nl.

  De ingestuurde wensen worden door het WOP en de gemeente zorgvuldig bekeken en de wensen die uitgevoerd kunnen worden, worden vertaald in een Toekomstagenda voor de wijk. De gemeente koppelt vervolgens een uitvoeringsplan aan deze agenda. Voor de mensen die geen computer of geen internet hebben, is er een antwoordkaart verspreid. Ook deze kan tot half september worden ingestuurd.

  Door het verzamelen van wensen van bewoners, krijgen zij meer zeggenschap over wat er in hun wijk moet gebeuren. Deze manier van werken heet Wijkgericht Werken en wordt in alle Capelse wijken toegepast. Doel is de leefbaarheid in alle Capelse wijken verbeteren en een blijvend mooie, schone en veilige omgeving creëren waar gemeente, bewoners en diverse organisaties zich samen verantwoordelijk voor voelen.

  Wilt u verder meepraten over uw wensen of hebt u deze nog niet doorgegeven? U bent van harte welkom tijdens de bijeenkomsten Wijkgericht Werken Middelwatering op:

  • 11 september 19.30 uur in het gemeentehuis (Rivierweg 111)
  • 17 september 19.30 uur in buurtcentrum de Fluiter (Wiekslag 3)
  • 24 september 19.30 uur in de recreatieruimte van het Reviusrondeel (in de knik van het Reviusrondeel)
Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.Joomla Extensions powered by Joobi