WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

Filter
 • 4 x 6 vrijdagen,  10.30 - 12.30 uur, inloop vanaf 10.00 uur

  CURSUSSEN KUNSTGESCHIEDENIS SEIZOEN 2015/2016

  door drs. Patricia Huisman

  Entree €78,- voor 6 lezingen, incl. 2x koffie/thee per lezing

  De kunstgeschiedeniscursussen van dit seizoen zijn afgelopen, maar het komende seizoen zijn er weer vier cursussen gepland. In de bijlage vindt u nadere informatie hierover met de voorgenomen data.  U kunt zich al opgeven door een mail te sturen naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als u zeker wilt zijn van een plaats is het zaak er vlug bij te zijn, want de aanmeldingen stromen al binnen.  Binnenkort worden de onderwerpen en de data ook bekend gemaakt via www.vancappellenhuis.nl

  Download hier de bijlage.

 • Op 5 juni as. organiseert de gemeente Capelle aan den IJssel een seniorenbeurs in De Vijverhof. Hier kunnen ouderen zich laten informeren, amuseren en adviseren. U bent van harte uitgenodigd.

  Opzet van de beurs

  Inwoners van Capelle kunnen deelnemen aan gymlessen, workshops en genieten van modeshows en proeverijen. Ook kunnen zij zich laten informeren over de vele activiteiten en initiatieven in Capelle georganiseerd door bijvoorbeeld ANBO, Seniorenacademie en Sportief Capelle.
  Speciaal voor deze beurs is een workshop ‘assertiviteit voor ouderen’ ontwikkeld door Daily State of Mind. Hier leren ouderen hoe zij makkelijker hulp vragen in hun omgeving. En zij leren van elkaar.

  Aanleiding
  Aanleiding voor de beurs zijn de veranderingen in de zorg per 1 januari jl. Veel taken zijn van het Rijk naar de gemeente gegaan. Voor vragen hierover zijn o.a. vertegenwoordigers van de gemeente en Buurtkracht aanwezig. Wethouder Josien van Cappelle opent de beurs en zal worden geïnterviewd op de Interviewspot. Ook bezoekers kunnen haar vragen stellen. Op de interviewspot kunnen bezoekers de hele dag luisteren naar en reageren op interviews met deelnemers aan de beurs en organisatoren van activiteiten in Capelle aan den IJssel.

  De Seniorenbeurs is op vrijdag 5 juni 2015 van 11.30 tot 16.00 uur in De Vijverhof (Reigerlaan 251).
  Toegang is gratis en voor broodjes en koffie en thee wordt gezorgd.

  Busservice

  Als u zelf geen vervoer heeft of als het openbaar vervoer voor u geen optie is kunt u gebruik maken van shuttlebusjes.
  Deze rijden van 11.30 tot 12.30 en van 15.30 tot 16.30 uur tussen De Vijverhof en de volgende zorginstellingen in Capelle:
  • De Roo Appartementen en De Roo van Capelle en De Baronie.
  • Rijkckehove
  • Berbesteijn en Spinoza
  • Rozenburcht en Amandelhof

 • CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Goud voor Oud is een nieuwe en terugkomende activiteit voor oud en jong in De Vijverhof aan de Reigerlaan 251 IN Capelle aan den IJssel. Het programma is van 14.00 tot 17.00 uur en bestaat uit een thema en ter afsluiting is er een kopje soep. De volgende bijeenkomst is op vrijdag 29 mei en staat in het teken van Annie M.G. Schmidt.

  Buurtcoach Astrid Keerveld: “Het hebben van een goed sociaal netwerk is voor ouderen heel erg belangrijk. Buurtkracht creëert hier graag mogelijkheden voor en heeft samen met De Vijverhof, Goud voor Oud bedacht. Een laagdrempelige ontmoetingsactiviteit, waarbij we verbindingen zoeken met jongeren en ouderen!” Dit jaar vindt Goud voor Oud ook nog plaats op 26 juni, 25 september, 30 oktober, 27 november en 25 december. Aanmelden kan bij het VrijwilligersInformatiePunt van Buurtkracht op 010 – 264 02 20. Maar gewoon binnenlopen kan ook. Deelname aan Goud voor Oud is gratis en wordt mogelijk gemaakt door de Van Cappellen Stichting en De Vijverhof.

  Thema 29 mei Annie M.G. Schmidt

  Vanwege de geboortemaand van Annie M.G. Schmidt, staat het thema van de bijeenkomst op vrijdag 29 mei aanstaande in het teken van deze schrijfster. Het is alweer 20 jaar geleden dat de Nederlandse dichteres en schrijfster Annie MG Schmidt overleed. Met haar talloze verhalen, verzen en liedjes is zij nog altijd populair onder jong en oud. Haar geboortedag, 20 mei, is de perfecte aanleiding om haar leven te vieren in woon- en zorgcentrum de Vijverhof tijdens de maandelijkse activiteit ‘Goud voor Oud’. De gezellige ontmoetingsactiviteit wordt nog gezelliger als de liedjes van Annie MG Schmidt onder muzikale begeleiding luidkeels meegezongen worden. En dat wordt mogelijk gemaakt door het muzikale Duo Nostalgique.

  Vrijwilligers gezocht

  Buurtkracht is nog op zoek naar vrijwilligers die Goud voor Oud willen ondersteunen. Dit kan door te helpen bij de organisatie en het bedenken van het programma, door gastvrouw of gastheer te zijn bij de bijeenkomsten of bijvoorbeeld door muzikaal te ondersteunen. Kijk op de vrijwilligersvacaturebank van Buurtkracht of bel met het VrijwilligersInformatiePunt, (010) 2640220.

 • Buiten spelen bij De Fluiter!

  Op woensdagmiddag 10 juni is er weer Nationale Buitenspeeldag. Deze keer wordt deze georganiseerd op de Wiekslag voor buurtcentrum De Fluiter en bij de Buurttuin. Van 13.00 uur tot 17.00 uur kunnen kinderen aan allerlei leuke activiteiten meedoen. Er zijn geen kosten aan verbonden, het enige wat je hoeft te doen is een strippenkaart op te halen bij de kraam van De Fluiter.

  Deze dag wordt georganiseerd door de Buurttuin en buurtcentrum De Fluiter. De straat wordt afgezet en het verkeer omgeleid, zodat de kinderen veilig kunnen spelen. Er zijn springkussens, spelletjes, zaklopen en goochelen met ballonnen. Scrap komt langs voor knutselactiviteiten.

  De Streetdancegroep van de Fluiter zal een speciaal gastoptreden verzorgen. Natuurlijk wordt er  ook iets te snoepen en te drinken aangeboden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus kom gezellig naar de Wiekslag en doe mee!

 • Activiteiten voor Senioren.

  ANBO afdeling Capelle aan den IJssel verzorgt van maandag 13 juli tot en met vrijdag 21 augustus 2015 een aantal zomerse activiteiten voor alle senioren in de gemeente Capelle aan den IJssel. De zomerschool is opgezet om ouderen wat extra ontspanning te bieden in een periode dat andere activiteiten worden stilgelegd en kinderen en kleinkinderen veelal niet aanwezig zijn vanwege de zomervakantie.

  De Zomerschool vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Voorgaande jaren kon het programma op veel enthousiaste deelnemers rekenen.

  55-plussers kunnen deelnemen aan alle workshops en uitstapjes,mits woonachtig in Capelle aan den IJssel. Betaling vindt plaats op de dag van de activiteit zelf en uitsluitend a contant.

  Programma 2015

  Dit jaar staat er weer een geweldig programma in de steigers. Er staan maar liefst 24 mogelijke workshops op de lijst met voor ieder wat wils zoals een high-tea, sterren kijken, golfclinics en het graveren van spiegels. Ook uitstapjes met de BoodschappenPlusBus staan dit jaar op het programma.

  Aanmelden

  U kunt zich vanaf 26 mei 2015 tot 20 juni 2015 aanmelden voor een workshop of uitstapje.

  Telefonisch:

  Bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) per telefoon 010 – 264 02 20, bereikbaar op alle werkdagen vanaf 09.00 uur tot 16.00 uur.

 • Onderstaand een aantal foto's van het lunchconcert in het Isalatheater met optreden van:

  Mirna Ackers (dwarsfluit) en Vital Stahievitch (piano).

  Het publiek was als van ouds zeer enthousiast.

   

   

 • Op dinsdag 26 mei 2015 vanaf 10.00 uur organiseert de gemeente Capelle aan den IJssel  in woon-  en zorgcentrum de Vijverhof een informatiebijeenkomst voor ouderen rond het thema: ‘Senioren en Veiligheid’. Onderwerpen zijn onder andere: wat te doen bij babbeltrucs, veilig op internet en financiële uitbuiting en andere vormen van ouderenmishandeling.

  Senioren en Veiligheid

  Nog steeds zijn ouderen regelmatig het slachtoffer van babbeltrucs. Mensen komen met een smoesje aan de deur met als doel de woning binnen te komen en de oudere te beroven. Dit kan ook via e-mail gebeuren waarbij gevraagd wordt om bijvoorbeeld inloggegevens van de bankrekening. 
  Ongeveer één op de twintig 65-plussers is op een of andere manier slachtoffer van ouderenmishandeling. Jaarlijks zijn dat ongeveer 200.000 ouderen. Tijdens de bijeenkomst komt aan de orde hoe men kanvoorkomen dat men het slachtoffer wordt van babbeltrucs en digitale misleiding en waar men terecht kan voor hulp en advies als slachtoffer van ouderenmishandeling.

  Toegang gratis

  Deborah Buijze van de Politie Rotterdam Rijnmond en Elly van Ooijen van Veilig Thuis Team Ouderen Rotterdam-Rijnmond verzorgen de presentaties. De bijeenkomst vindt plaats in de Vijverhof, ruimte Het Trefpunt. Het adres is Reigerlaan 251, 2903 LJ in Capelle aan den IJssel. De toegang is gratis. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar. Wie meer wil weten kan contact opnemen met Anne-Marie Pronk 010-2848247 van de gemeente Capelle aan den IJssel.

 • Op dinsdag 26 mei 2015 om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) vergadert het Wijkoverlegplatform Middelwatering in de Vijverhof.

  Op de agenda staan de volgende punten:

  1. Opening, vaststellen agenda
  2. Mededelingen, ingekomen stukken
  3. Presentatie Vijverhof
  4. Vorige notulen
  5. Jaarverslag 2014
  6. Antwoord Top 10 vragen n.a.v. WijkUitvoeringsPlan
  7. Informatie uit de werkgroepen
  8. Rondvraag

  We zien u graag op 26 mei.

  Bijlagen:

 • De Werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering nodigt u graag uit voor het

  LUNCHCONCERT

  dat plaatsvindt op

  donderdag 21 mei 2015 in het Isala theater

  met

  Mirna Ackers (dwarsfluit) en Vital Stahievitch (piano)

  Mirna is laureaat van het Prinses Christina Concours en Vital won in het buitenland en in Nederland belangrijke prijzen.

  Zij behoren dus tot dé jonge toptalenten van dit moment.

  Mirna Ackers (1995) begon als 9-jarige met blokfluitlessen en stapte twee jaar later over op de dwarsfluit. Op 15-jarige leeftijd werd zij toegelaten tot de Schweelinck Academie voor jong talent aan het Conservatorium van Amsterdam. Nu studeert zij in het eerste jaar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam, maar om een bredere kennis van muziek te krijgen bovendien Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In januari 2014 won zij een tweede prijs bij het Prinses Christina Concours en kreeg zij als extra prijs een solistisch optreden met het Kennemer Jeugd Orkest waarvan zij zelf vier jaar deel uitmaakte. Sinds kort speelt Mirna in het JeugdOrkest Nederland. Zij gaf o.a. concerten in de Kleine Zaal van het Concertgebouworkest en volgde diverse masterclasses. Onlangs organiseerde zij met een ensemble een benefietconcert voor Stichting Kika, waarbij zij het dirigeren op zich nam.

  Vital Stahievitch(1980) studeerde aan het Nationale Muziekcollege en Nationale Muziekacademie in Minsk. Op 16-jarige leeftijd won hij de tweede prijs op een internationale pianowedstrijd in Vilnius (Litouwen) en trad sindsdien op als solist met diverse orkesten en kamerensembles in vele Oost-Europese landen, West-Europese landen, Rusland en de Verenigde Staten. Hij bracht twee cd's uit en won nog prijzen op diverse andere internationale concoursen, o.a. op het YPF Pianoconcours in Amsterdam. In 2007 voltooide hij zijn Masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam.

  Het concert is van 12.45 – 13.25 uur.

  Het theater is open van 12.15 – 13.50 uur. Kaarten á € 2,- incl. koffie/thee na afloop zijn verkrijgbaar bij de kassa van het theater. U kunt ook kaarten bestellen via www.isalatheater.nl., maar dan komt er per kaart € 0,90 reserveringskosten bij. Meer info: zie www.isalatheater.nl

  Om alvast in uw agenda te zetten:

  Op donderdag 8 oktober bent u weer hartelijk welkom bij het volgende lunchconcert in het Isala Theater.

 • Al zijn er ook in juni nog activiteiten zoals o.a. de Luisterkring en de Kunst- en Atelierroute, voor de concerten loopt het seizoen ten einde. Maar niet zonder een bijzonder feestelijke muzikale "uitsmijter"!!

  vrijdagavond 29 mei, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

  ZOMERAVONDCONCERT

  met

  "Kamermuziek in de Keuken" én "Salonorkest Capelle"

  entree € 10,- jeugd/jongeren € 5,- incl. een pauzedrankje.

  Het semi-professionele ensemble "Kamermuziek in de Keuken" zal o.l.v. Boudewijn Bruil een concert geven van ongeveer een uur in zeer wisselende samenstelling. U hoort "Bagatellen" op. 47 van Dvorak voor twee violen, cello en... harmonium (!!), de prachtige"Drie Russische liederen" van Glinka voor piano, viool en cello, waarna nog enkele  Russische liederen zullen klinken van Glinka, Tsjaikovsky en Borodin, maar nu voor sopraan en piano en tot slot de "Ouverture sur des thèmes juifs" van Prokofiev voor klarinet, twee violen, altviool, cello en piano.

  Daarna gaat meteen de bar open en na een korte pauze zal het "Salonorkest Capelle" zorgen voor heerlijke achtergrondmuziek, terwijl u geniet van uw drankje en de gezelligheid en bijzondere sfeer van deze zomeravond. We onderzoeken momenteel of het mogelijk is bij mooi weer het Salonorkest in de tuin te laten optreden, dat zou zeker een onvergetelijk slot van het concertseizoen zijn!

  Kaarten zijn te reserveren via www.vancappellenhuis.nl (voorkeur). Ze zijn tevens te koop tijdens kantooruren (10.00-12.00 uur en 14.00-17.00 uur) bij de receptie van het Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164, 2903 LB Capelle aan den IJssel, tel.: 010-2842026 en indien voorradig vanaf een half uur voor aanvang aan de zaal.

Bezoekers

Vandaag55
Gisteren77
Deze week358
Deze maand1750
Totaal223882

26 februari 2021

WOP Digitaal

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.

Beschikbare mailinglijsten:

Ik stem ermee in mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, verwerken, opslaan en gebruiken in verband met de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons om spam te voorkomen en vul de uitkomst van de som in!

captcha

() Verplichte velden

Information

×