WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

  
  

Bezoekers

Vandaag151
Gisteren218
Deze week1036
Deze maand3343
Totaal149980

17 november 2018
by acls us

Laatste nieuws

Filter
 • “Storing! Even geduld aub ….”
   
  Op donderdagavond 19 mei organiseren de Stichting Vrienden van het Afasiecentrum en het Hersenletselcentrum (HLC) Rotterdam Rijnmond in genoemd theater een thema-avond over niet aangeboren hersenletsel (NAH). Het programma bestaat uit een muzikale en creatieve intro, een inhoudelijke lezing en een film met na de pauze een paneldiscussie, workshops en stands waarin beleidsmaker, vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en beroepskrachten zitting hebben en waaraan ook het publiek actief kan deelnemen.
   
  Waarom?
  Met deze thema-avond willen HLC en de Vrienden van het Afasiecentrum bijdragen aan de onderlinge zorg voor elkaar van de inwoners en aan een goed ‘samenspel’ tussen formele en informele zorg en ondersteuning in de toekomst.
  HLC Rotterdam Rijnmond wil daarbij als onafhankelijk ‘loket’, vraagbaak en organisator van zorg en diensten in de regio, aandacht vragen voor het toenemend aantal (vooral) jongeren met NAH. Voor hen en voor hun vaak zwaar belaste mantelzorgers, is een begripvolle en ondersteunende leefomgeving van groot belang.
   
  Voor wie?
  Alle inwoners van Rotterdam Rijnmond worden in de gelegenheid gesteld om deze avond kosteloos bij te wonen. Uiteraard zolang er plaats is.
   
  Gratis, tenzij ……
  Aanmelden kan via de website www.hersenletselcentrum.com. De bevestiging van de inschrijving is tevens het toegangsbewijs.
   
  Om te voorkomen dat mensen een plaats reserveren, maar nog niet zeker weten of ze komen, brengen we achteraf 20 euro in rekening aan mensen die zich opgegeven hebben maar zonder dringende reden niet komen. Daarmee hopen we het aantal mensen op de reservelijst én het aantal lege plaatsen beperkt te houden.
   
  Stichting Vrienden van het Afasiecentrum
  Hersenletselcentrum Rotterdam Rijnmond
   
  Bijlagen:
 • Buurtcentrum de Fluiter aan de Wiekslag 3 is een actief buurtcentrum, centraal gelegen bij de Hoven, de Merellaan en de Wiekslag. Er wordt veel georganiseerd en de sfeer is goed. Vrijwilligers beheren het buurtcentrum, ontvangen bezoekers, zorgen voor koffie en thee, zetten alles klaar voor de activiteiten en zorgen ervoor dat mensen zich welkom voelen. Wij zijn dringend op zoek naar uitbreiding van het team beheerders en gastvrouwen: we zoeken mensen die het leuk vinden mensen te ontmoeten, die eigen initiatief tonen en de tijd hebben een paar uurtjes per week op de Fluiter actief te zijn.

  Ook zoeken wij vrijwilligers voor de Kinderclub: iedere woensdagmiddag worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen in de buurt. Het team voor deze goed bezochte activiteit willen wij heel graag uitbreiden met mensen die het leuk vinden om met kinderen om te gaan en activiteiten te doen als knutselen, koken, spelletjes e.d.

  Als u belangstelling heeft voor een beheerdersfunctie of deel wilt uitmaken van het Kinderteam dan kunt u contact opnemen met buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3, telefoonnummer 0104519755 of emailadres buurtcentrumdefluiter@gmail.com. U bent van harte uitgenodigd langs te komen om de sfeer te proeven en u aan te melden in het kantoor. We zien u graag!

 • ZE KOMT NAAR HET VAN CAPPELLENHUIS, MASHA BIJLSMA, OOK GENOEMD

  "DE NIEUWE RITA REYS"

  DUS EEN PRACHTIGE JAZZAVOND MET VEEL GEZELLIGHEID ER OMHEEN

  EN....HEERLIJKE WIJN!

  zaterdag 25 april, 20.15 - 22.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur

  MASHA BIJLSMA KWARTET

  met Masha Bijlsma (vocals), Ed Baatsen (piano), Henk de Ligt (bas) en Dries Bijlsma (drums)

  entree €10,-, jongeren € 5,-

  Vooraf, in de pauze en na afloop wordt de muzikale omlijsting verzorgd door DJ Eddy Geerts

  Masha Bijlsma (Utrecht, 5 mei 1971) zingt zowel klassiek jazzrepertoire als eigen composities. In arrangementen van haar bandleden en met vaak zelfgeschreven teksten zet Bijlsma werk van zulke uiteenlopende componisten als Thelonious Monk, Fats Waller, Charlie Haden en Nat Adderley naar haar hand. Masha Bijlsma wordt geïnspireerd door de Amerikaanse jazz-zangeres Abbey Lincoln, maar ze schrikt er ook niet voor terug om popsongs van Kate Bush en Noa of chansons van Edith Piaf te interpreteren. Haar stem is krachtig en lenig, met een groot bereik in zowel hoog als laag. Bijlsma's band, een kwartet waarin haar vader Dries Bijlsma drumt, wordt voor platen en concerten geregeld aangevuld met gastsolisten uit binnen- en buitenland, zoals Bart van Lier, Bob Malach, Jarmo Hoogendijk, Tony Lakatos en Benny Bailey.

  Kaarten zijn te reserveren via www.vancappellenhuis.nl (voorkeur). Ze zijn tevens te koop tijdens kantooruren (10.00-12.00 uur en 14.00-17.00 uur) bij de receptie van het Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164, 2903 LB Capelle aan den IJssel, tel.: 010-2842026 en indien voorradig vanaf een half uur voor aanvang aan de zaal.

 • CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Voor het zevende jaar op rij houdt de Stichting Evenementen Rijnmond in samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel de Oranjenacht. Het Stadsplein is vrijdagavond 25 april opnieuw het decor van een swingend feest. Met optredens van Levy Joe, Niels Geusebroek, Justine Pelmelay en DJ Jarnoo

  Peter Regoord: “Ook dit jaar zijn wij er weer in geslaagd om een avond te organiseren die bol staat van gezelligheid en live muziek. De Oranjenacht is een jaarlijkse feestavond op het Stadsplein, die niet meer weg te denken is uit de Capelse evenementenkalender. De line-up van de Oranjenacht biedt ook dit jaar weer een diversiteit aan topacts.” 

  Het programma wordt om 20.00 uur geopend door DJ Jarnoo. Om 20.30 uur is het de beurt aan Levy Joe. Rond 22.00 uur treedt Justine Pelmelay op. Als afsluiting begint om 22.45 uur een groots optreden van Niels Geusebroek en band. De toegang is gratis.

 • Op Koningsdag, zaterdag 26 april, is het feest in Capelle. Op het Stadsplein zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, kermis, de koningsmarkt en de vrijmarkt onder de metrobaan. De kermis begint zelfs al op de donderdag 24 april.

  Op zaterdag 26 april staan er weer een kleine honderd kramen op het Stadsplein voor de Capelse Koningsmarkt. Er is van alles te vinden van souvenirs, platen, zelfgemaakte artikelen, speelgoed en kinderkleding tot Surinaams en Moluks eten. Op het grasveld onder de metrobaan is de vrijmarkt voor kinderen.

  Daarnaast is er allerlei vertier voor kinderen van straattheater, kinderspelen, lopen in een Aquabubble, op de foto met Sneeuwwitje tot activiteiten van Scouting groep Robert Baden Powell. Meer informatie over de activiteiten staat op www.capelsefestiviteiten.nl

  Op de kermis kunnen groot en klein op Koningsdag genieten van leuke attracties zoals: de draaimolen, minicars, eendjes vangen, buggy’s, trampoline, autoscooter, rupsbaan, Funhouse, Breakdance, Cake-walk, Skeeball, lijntrek, grijpkranen, Wippie en niet te vergeten de grootste attracties van deze kermis, de Experience en Project 1. Natuurlijk kan men op de kermis ook weer terecht bij de gebakkraam, de snackwagen, de snoepkraam, de poffertjessalon of voor een suikerspin.

  Openingstijden kermis: donderdag 24 april van 14.00-22.00 uur; vrijdag 25 april van 14.00-24.00 uur; zaterdag 26 april van 10.00-23.30 uur; zondag  27 april van 13.00-22.00 uur; maandag 28 april van 14.00-22.00 uur; dinsdag 29 april van 14.00-22.00 uur; woensdag 30 april van 14.00-22.00 uur.

  In verband met de kermis is de parkeerplaats achter het gemeentehuis van zondagavond 20 april tot en met 2 mei 16.00 uur afgesloten.

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.Joomla Extensions powered by Joobi