WOP Middelwatering

Capelle aan den IJssel

  
  

Bezoekers

Vandaag149
Gisteren218
Deze week1034
Deze maand3341
Totaal149978

17 november 2018
by acls us

Laatste nieuws

Filter
 • In de afgelopen maanden hebben veel inwoners van Capelle aan den IJssel tijdens diverse bijeenkomsten meegedacht over de toekomst van het centrumgebied, onder andere over de Rubenssingel en De Mient.

  Voor deze locaties verkent de gemeente in de komende periode de interesse voor zelfbouw: uw eigen droomhuis (laten) bouwen.

  Droomt u weleens van een huis dat aan al uw wensen voldoet? Met volop ruimte voor kamers voor de kinderen, hobby’s en het werk? Een mooie tuin op het zuidwesten? Of zelfs een kantoor aan huis of een bijwoning voor ouders of kinderen? Benieuwd naar de mogelijkheden om in Capelle aan den IJssel je eigen droomhuis te (laten) bouwen? Kom naar de ZelfbouwZaterdag!

  Datum:            zaterdag 12 december

  Tijd:                 tussen 11.00 uur en 15.00 uur

  Locatie:          ‘de Huiskamer’ in winkelcentrum De Koperwiek (nr. 54; voormalig pand van Kean Sport)

  Kijk voor meer informatie over zelfbouwen in Capelle aan den IJssel en de ZelfbouwZaterdag op www.ikbouwincapelle.nl.

 • Zondag 13 december 15.00 – 16.00 uur:

  KLASSIEK OP ZUID: CONCERT IN KERSTSFEER

  Klassiek op Zuid, o.l.v. Miranda Rademaker, is een vertrouwde gast in het Van Cappellenhuis. Het gezelschap uit Rotterdam heeft al voor veel luisterplezier gezorgd. Voor dit optreden op zondagmiddag kozen zij voor het thema “inspiratie”. Voor deze speciale kerst uitvoering zet Klassiek op Zuid én een vleugel, én een harmonium, én een klavecimbel in.
  Miranda Rademakers heeft met haar Klassiek op Zuid niet alleen de leiding over een wisselende groep muzikanten, maar is ook de perfecte muzikale gastvrouw. Ze leidt de muziekstukken in voor het publiek en vertelt grappige wetenswaardigheden. Zij weet daarmee dé intieme sfeer te scheppen voor een winterse zondagmiddag. Het programma blijft nog even een verrassing, maar zeker is:

  Klassiek op Zuid brengt de kerstsfeer dichtbij met o.a. het vioolconcert in a van Johann Sebastian Bach.

  Toegang € 10,00, jongeren € 5,00, inclusief consumptie.

   

  Dinsdag 15 december 20.00 – 22.00 uur:

  MEEZINGCONCERT ‘CAROLS AAN DE IJSSEL’

  I.s.m. Bibliotheek aan de IJssel

  Voor de vijfde keer op rij een heerlijk avondje zingen onder leiding van Karin Schipper. Je krijgt de tekst van de swingende kerstsongs en er wordt eerst geoefend. Iedereen kan meedoen. Zangervaring is welkom, maar zeker niet nodig.

  Zin in zingen? Je komt helemaal in de kerststemming met dit meezingconcert in het Van Cappellenhuis.

  Toegang € 6,50, leden van de bibliotheek € 5,00.
  Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Bibliotheek aan de IJssel.

   

  Zondag 10 januari 15.00 – 17.00 uur

  NIEUWJAARSCONCERT

  Van Cappellenhuis begint 2016 met een concert met muzikaal vuurwerk van het Magma Duo met Emmy Storms (viool) en Cynthia Liem (piano). Het duo was finalist van de Dutch Classical Talent Tour & Award. Zij brengen een afwisselend programma met verschillende muziekstijlen van puur klassiek tot muziek vol theatrale effecten: werken van Beethoven, Igudesman, Hyung-ki Joo en Mendelssohn. Kijk voor meer informatie en bijzonderheden op onze website.

   

  • Kaarten kopen en bestellen
   - via www.vancappellenhuis.nl (voorkeur)
   - bij Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164, Capelle a/d IJssel (10-12 uur en 14-17 uur)
   - aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang (indien voorradig)
   - kaarten meezingconcert tevens verkrijgbaar bij de Bibliotheek aan de IJssel

   

  Overige activiteiten in het Van Cappellenhuis:

  CAPELSE LUISTERKRING

  Woensdag 2 en woensdag 16 december 10.30 – 12.00 uur is er weer een Capelse luisterkring. Wil je graag deelnemen aan deze inspirerende ochtenden in het Van Cappellenhuis? Dat kan om de week op woensdagmorgen in de Capelse Luisterkring. De eerste keer kun je vrijblijvend kennismaken. Meer informatie op onze website of mail naar marjasmit@kpnplanet.nl

   

  CURSUS KUNSGESCHIEDENIS BLOK III, “Zes meesters van Classicisme en Romantiek”

  Op 15 januari 2016 start het derde blok van deze succesvolle serie lezingen van kunsthistorica Patricia Huisman. Deze serie richt zich de roerige eerste helft van de 19e eeuw. Vooral de impact van de Franse Revolutie en de botsing tussen Classicisten en Romantici komen aan bod. Zie voor meer informatie onze website. Voor deze boeiende serie kun je aanmelden bij patriciahuisman@hotmail.com. Wees er snel bij!

   

  CAPELS VROUWENKOOR

  Het koor repeteert op woensdagavond. Van klassiek tot pop. Belangstelling? Meer informatie: tm2025@tiscali.nl

   

  EXPOSITIES

  Galerie First Class Art toont in de prachtige expositieruimte in het Van Cappellenhuis wisselende tentoonstellingen. Tot 27 december kun je er de hyperrealistische werken bewonderen van de Nederlandse kunstenaar Roeland van der Kley.

  Toegang gratis tijdens kantooruren. De exposities zijn ook te bewonderen voor en na de voorstellingen. In de pauzes kun je ronddwalen en genieten van een drankje. Informatie en bijzonderheden is te vinden op onze website.

 • De Capelse gemeenteraad heeft vanavond tijdens een extra raadsvergadering besloten om Peter Oskam aan te bevelen als burgemeester van Capelle aan den IJssel.

  Peter J.Oskam is 55 jaar en lid van de 2e kamer namens CDA.
  Hij was voordien 10 jaar officier van justitie, 10 jaar rechter, vice president rechtbank Arnhem, Amsterdam.
  Eveneens is hij scheidsrechter geweest bij betaald voetbal.
  Zie verder website CDA 2e kamerfractie.

 • Naar aanleiding van de start van Buurt Bestuurt in de Uiverstraat en omgeving, slaan de bewoners samen met de gemeente, Havensteder, Buurtkracht en de politie de handen ineen voor een schone en leefbare buurt. Crowdfunding actie ‘Bewoners aan zet…met een schoonmaakset!’ riep bewoners op om zelf aan de slag te gaan.

  Een belangrijk doel van ‘Bewoners aan zet’ is om bewoners gezamenlijk tot een Top 3 problemen of ergernissen te laten komen, waarna zowel de bewoners als de genoemde partijen zich actief inzetten om deze problemen op te lossen. Buurt Bestuurt betrekt op deze manier gelijk een groot deel van de buurt bij dit mooie project. Een van de ergernissen die voortkwam uit het initiatief, was het aangezicht van de vier flats aan de Meeuwensingel, Uiverstraat en Roerdomplaan.
  De actie ‘Bewoners aan zet…met een schoonmaakset!’ kon van start na een succesvolle crowdfunding actie via MaakCapelle.nl, uitgevoerd door bewoners die hierin begeleid werden door de buurtcoach van Buurtkracht. Zes enthousiaste bewoners, aangesloten bij Buurt Bestuurt, voerden de actie uit. De grootste donateurs waren WOP Middelwatering en woningcorporatie Havensteder. Big Bazaar leverde voor een zacht prijsje de 90 emmers en sponzen.

  De schoonmaaksets werden op zaterdag 21 november in een emmer aangeboden aan de bewoners. In een bijgevoegde brief werden de bewoners gevraagd om de buitenkant van de flats schoon te maken, zoals het zemen van de ramen, het vegen van de galerijen en het schoonmaken van de kozijnen. De actie is door de bewoners als zeer positief ervaren.

  Bron: Buurtkracht

 • De vijfde editie van dit heerlijke avondje zingen. Op het programma staan weer swingende kerstsongs. U krijgt tekst en zingt mee. Voor deze avond is zangervaring welkom, maar zeker niet nodig. Wel héél veel zin in zingen! In samenwerking met de Bibliotheek aan den IJssel.
  De avond staat o.l.v. Karin Wemelsfelder-Schipper

  Karin Wemelsfelder-Schipper is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Zij treedt regelmatig op. Daarnaast geeft ze leiding aan diverse musical-/pop-/jazz-groepen en geeft privé zangles. "Carols aan de IJssel” mag - na de bijzonder succesvolle edities van 2011 en 2012 - een traditie genoemd worden.

  Locatie:
  Van Cappellenhuis
  Dorpsstraat 164
  2903 LB Capelle aan den IJssel

  Datum 15 december 2015
  Tijd 20.00 - 22.00 uur
  Entree€ 6,50; 
  Bibliotheekleden € 5,=

  Kijk voor beschikbaarheid van kaarten op www.vancapellenhuis.nl

 • Op zaterdag 14 november 2015 rond 10.00 uur meert stoomboot ‘De Spanje’ weer aan op het Vuykterrein aan de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel. Naast Sinterklaas komen ook 23 pieten en 15 muziekpieten de zogenaamde Roetjes aan. En natuurlijk hebben zij weer honderden kilo’s pepernoten voor alle kinderen bij zich!

  Voorafgaand aan de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten is er vanaf 9.30 uur een feestelijk programma op de kade voor de kinderen. Presentator Cees v/d Meer en Clown Desallas spelen met de kinderen Sinterklaas spelletjes en oefenen op de kade de Sinterklaasliedjes. Ook zijn er stelt- en ballonpieten aanwezig. De Route Piet met zijn twee hondjes “Tom & Tommy" zorgen er wederom voor dat alles prima verloopt op het Vuykterrein.

  LET OP: In verband met de te verwachten drukte wordt de Dorpsstraat vanaf 09.30 uur afgesloten voor al het verkeer.

  Na de aankomst op het Vuykterrein en het begroeten van de kinderen, hun ouders en de burgemeester stapt de Goedheiligman op zijn paard Amerigo waarna hij onder begeleiding van Muziekvereniging ‘Door Kunst Verkregen’ uit Nieuwerkerk a/d IJssel, De blaaskapel, De Zwarte Roetjes, de pieten op stelten en de pepernoten pieten via de Dorpsstraat Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg, richting het Stadsplein gaat (maakt u gebruik van bovengenoemde route houdt u dan rekening met tijdelijke verkeershinder).

  De goedheiligman en zijn pieten komen om ongeveer 11.25 uur aan op het Stadsplein. Daar wordt hij opgewacht en verwelkomd door burgemeester Frank Koen en de kinderburgemeester Linouk van Dam. Op het Stadsplein vindt vervolgens nog een feestelijk programma plaats met muziek, spel en shows.

  Meer informatie vindt u op www.capelsefestiviteiten.nl.

 • De Werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering nodigt u graag uit voor het

  LUNCHCONCERT

  dat plaatsvindt op

  donderdag 19 november 2015 in het Isala theater

  met

  Oxana Thijssen (harp) en Stephan Harsono (piano)

   

  Oxana Thijssen (1995) begon met harpspelen op haar zesde jaar aan de voormalige Muziekschool in Venlo. Vanaf haar elfde jaar zat ze in de Jong Talentenklas van het Arnhemse ArtEZ Conservatorium en in 2011 werd ze aangenomen in de Jong Talentenklas aan het Conservatorium van Amsterdam, waar Oxana nu in haar eerste jaar studeert. Daarnaast volgde ze masterclasses bij diverse beroemde harpisten. Ze heeft verschillende prijzen behaald in Nederland en Duitsland en Oxana was in 2009, 2011 en 2013 prijswinnaar tijdens het Prinses Christina Concours. Oxana heeft in 2012 o.a. mogen deelnemen aan een lunchconcert in het Concertgebouw van Amsterdam. 

   

  Stephan Harsono (1996) werd geboren in Semarang, Indonesië. Toen hij zes jaar oud was kreeg hij zijn eerste pianoles. Vanwege zijn talent stuurden Indonesische muziekscholen Stephan voor concerttournees naar Europa, Azië en Australië. In 2013 behaalde Stephan als zestienjarige zijn eindexamen middelbare school. Op dit moment studeert Stephan aan de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Stephan behaalde 1e prijzen zowel tijdens de finale in Haarlem als tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours 2014. Stephan volgde masterclasses bij Wibi Soerjadi, Nicholas Stavy en Jan Wijn. 

  Voor wie alvast wil "voorproeven": op Youtube staat een filmpje van Oxana : https://www.youtube.com/watch?v=ZYrOkF4TDg4 en van Stephan : https://www.youtube.com/watch?v=aHZ-Bel6LIE

  Het concert is van 12.45 – 13.25 uur.

  Het theater is open van 12.15 – 13.50 uur. Kaarten á € 3,- incl. koffie/thee na afloop zijn verkrijgbaar bij de kassa van het theater. U kunt ook kaarten bestellen via www.isalatheater.nl., maar dan komt er per kaart € 0,90 reserveringskosten bij. Meer info: zie www.isalatheater.nl

   

  Om alvast in uw agenda te zetten:

  De data van de volgende concerten zijn: do. 19 november, vr. 18 december, zo. 14 februari, vr. 18 maart, do. 21 april en do. 26 mei.

 • Algemene vergadering WOP Middelwatering

  Dinsdag 25 november2014 om 20.00 uur

  (zaal open 19.30 uur)

  Locatie Capsloc, Pelikaanweg 3

   

  Agenda

  1. Opening en Mededelingen.
  2. Verslag van 23 september 2014.
  3. Presentatie Jeugdraad en Jeugdbemiddeling.
  4. Presentatie activiteiten Capsloc.
  5. Informatie over het wijkgericht werken - Breed overleg.
  6. Financiële zaken. Begroting 2015.
  7. Nieuws uit de gemeente: wijkwethouder Van Sluis.
  8. Vacatures Dagelijks Bestuur
  9. Informatie uit de werkgroepen
  10. Rondvraag
  11. Sluiting

  Na afloop wordt u een drankje aangeboden.

  Inloop vanaf 19.30 uur met de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de wijkagenten.

  De wijkwethouder, Dick van Sluis, houdt voor de vergadering spreekuur. Als u daarvan gebruik wilt maken, dient u dat van tevoren te melden bij de secretaresse van de wethouder, telefoonnummer 010 – 2848234.

 • Buurtcentrum De Fluiter

  Sinterklaas komt op bezoek!

  Buurtcentrum de Fluiter en wijkpunt Torenhof vieren weer samen Sinterklaas. Deze keer wordt het gehouden in het buurtcentrum aan de Wiekslag 3. Kinderen van 4 t/m 10 jaar zijn van harte welkom op 26 november a.s. Het feest wordt gehouden op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur, inloop vanaf 13.45 uur. Er is een leuk programma met theater en natuurlijk Sinterklaas: zou hij ook kadootjes bij zich hebben? Meld je aan bij de Fluiter 010-4519755 of bij Torenhof via email Torenhof@Kennismakelaars.nl  o.v.v. naam, adres telefoonnummer en leeftijd van kind(eren). Doe dit wel vóór 19 november zodat Sint rekening kan houden met het aantal kinderen. Er is plek voor 75 kinderen uit Middelwatering, wees dus op tijd!

  Erica Gijzendorffen

  Buurtcentrum De Fluiter

 • JAZZ-CONCERT MET "TRAEBEN"

  Met Jens Larsen (gitaar), Søren Ballegaard (saxen), Olaf Meijer (bas) en Haye Jellema (drums).

  voorafgaand, in de pauzes en na afloop

  DJ EDDY GEERTS

  Op zaterdag 22 november a.s. vanaf 20.00 uur bent u hartelijk welkom en draait DJ Eddy Geerts plaatjes. Om 20.45 uur begint het optreden van Traeben.

  De sound van Træben vindt zijn oorsprong in de deels Deense roots en de passie voor jazz. Scandinavië kent een rijke “folk song”-traditie die terug te horen is in de muziek. Sterke, vaak lyrische composities waarin een helder melodisch statement de sfeer neerzet, zijn de brandstof voor de improvisaties. Volgens jazzbassist Hein van de Geyn: “the trust and mutual understanding between these men is obvious and a joy to listen to.” Zie ook www.traeben.com.

  Kaarten à € 10,- kunt u reserveren via www.vancappellenhuis.nl (voorkeur). Ze zijn tevens te koop tijdens kantooruren (10.00-12.00 uuur en 14.00-17.00 uur) bij de receptie van het Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164, 2903 LB Capelle aan den IJssel, tel.: 010-2842026 en indien voorradig vanaf een half uur voor aanvang aan de zaal.

 • Buurtcentrum De Fluiter

  Herstel uw kapotte Senseo

  Het Repaircafé in buurtcentrum De Fluiter heeft in november speciale aandacht voor uw kapotte Senseo. Op de donderdagen 13 en 20 november tussen 14.00 en 17.00 uur kan iedereen terecht bij De Fluiter, waar specialisten klaar zitten om de Senseo weer gebruiksklaar te maken. Nog te vaak worden Senseo’s lang vóór het einde van hun technische levensduur ten onrechte gedumpt. Vaak is herstel mogelijk, maar weet men niet waar men terecht kan voor een dergelijke reparatie. Deze vraag is bij dezen beantwoord: bij het Repaircafé! Meer informatie vindt u op www.repaircafécapelle.nl.

   

  Erica Gijzendorffen

  Bestuurssecretaris buurtcentrum De Fluiter

 • Eetsalon De Vrolijke Magen*

  Waar Capellenaren elkaar ontmoeten en gezamenlijk kunnen genieten van een sfeervol diner dat bestaat uit:

  Soep, Hoofdgerecht, Dessert, 2 drankjes en kopje koffie/thee

  Kosten: € 8,75

  De Vijverhof

    (ingang naast Jumbo via parkeerplaats Koperwiek,Reigerlaan-zijde)

   Zaal open: 17.00 uur

  Aanvang diner: 17.30 uur

  Data eerstvolgende Eetsalons

  27 november 2013

  18 december 2013

  U bent van harte welkom!

   

  Aan/afmelden tot uiterlijk één week van tevoren bij Yvonne Holleman

  Tel. 010-4507187 of per e-mail ennovy@casema.nl

  *De Eetsalons worden gesponsord door het

  WOP-Middelwatering en WOP-Oostgaarde

 • CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Vrijwilligers en professionals gaan samen alle veertienduizend straatlantaarns in Capelle aan den IJssel controleren. Maandag 18 november start deze actie onder de noemer ‘Winteroffensief straatverlichting’. De kapotte lampen worden binnen een week gerepareerd, zo meldt de gemeente.

 • Op zaterdag 30 november organiseren Wijkpunt Torenhof en Buurtcentrum De Fluiter samen een groots Sinterklaasfeest voor kinderen van 4 t/m 10 jaar uit Middelwatering.

  samenwerking met het WOP en Havensteder is het dankzij de welwillende medewerking van het Isala Theater mogelijk in de foyer een geweldig Sinterklaasfeest te vieren met maximaal 100 kinderen.

  Kinderen kunnen om 14.00 uur gebracht worden op het Stadsplein 5 en om 17.00 uur daar ook weer worden opgehaald. De ouders kunnen zelf niet aanwezig blijven tijdens het feest. Er wordt van alles gedaan: spelletjes, knutselen, schminken enz. Er is gezorgd voor wat lekkers en iets te drinken en ook een kadootje zal, als de Sint het goedvindt, niet ontbreken!

  De toegang kost € 0,50 per kind: u kunt uw kinderen aanmelden bij Wijkpunt Torenhof op woensdag tussen 10.00 en 16.00 uur en vrijdag 19.00 tot 22.00 uur. of Buurtcentrum De Fluiter.

  U kunt daar ook betalen. Doe dit wel uiterlijk 15 november, zodat de organisatie rekening kan houden met het aantal kinderen dat deel zal nemen.

 • Kinderen groeien als kool: heb je net goede sportkleding, zijn ze er weer uitgegroeid! In buurtcentrum De Fluiter wordt op zaterdag 23 november van 11.00 uur tot 15.00 uur een sportkledingbeurs gehouden waar u voor een zacht prijsje grotere sportkleding voor uw kinderen kunt aanschaffen.

  Misschien een idee voor een Sinterklaas- of Kerstkadootje? De beurs wordt georganiseerd door Sportief Capelle en buurtcentrum De Fluiter en wordt gesubsidieerd door de Van Den Cappellenstichting.

  Ook kunt u bekijken wat er allemaal in de Fluiter te doen is en presenteren een aantal andere stichtingen die in de wijk actief zijn, zich, zoals Seniorenweb met computerlessen en de stichting Samen voor Elkaar.

  Kom gezellig langs, de koffie en thee staan klaar en misschien zit er iets van uw gading bij!

Blijf op de hoogte van activiteiten en ontwikkelingen in uw wijk en buurt. Meld u hier aan voor de WOP Krant en de uitnodigingen en verslagen van de WOP bijeenkomsten.Joomla Extensions powered by Joobi